Női kézilabda: Egy híján ötven gólt dobott a magyar csapat a briteknek az olimpiai selejtező első meccsén

Az elvárásoknak megfelelően magabiztos győzelemmel kezdte a debreceni olimpiai selejtezőtornát a magyar női kézilabda-válogatott. Golovin csapata a Kamerunt helyettesítő briteket verte 49–11-re.

Megkezdte a szereplését a hazai rendezésű olimpiai selejtezőtornán a magyar női kézilabda-válogatott csütörtök délután.

Eredetileg Kamerun lett volna Klujberék első ellenfele, az afrikaiak viszont nem tudták megoldani a Magyarországra utazást, így Nagy-Britannia válogatottja helyettesíti őket a debreceni tornán. A nyitómérkőzés kimenetele aligha lehetett kérdéses bárki számára. Arra viszont mindenképpen jó lehetett, hogy játékba lendüljön a magyar csapat a fontosabb meccsek előtt.

A csütörtök délutáni mérkőzés úgy kezdődött, ahogy arra számítani lehetett. Már az első percekben több góllal el tudtak távolodni ellenfelüktől a magyarok, Klujber Katrin és Győri-Lukács Viktória is aktívan kezdte a találkozót.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Igyekeztek nagy tempót diktálni Golovin Vlagyimir játékosai, viszont az első negyed órában viszonylag sok pontatlanság csúszott a magyar játékba. Nem tartott sokáig a rövidzárlat, nemsokára ismét növekedni kezdett a különbség. Kilenc gólos hátránynál kért először időt a brit kapitány.

Egy idő után látványosan elkezdett fáradni a brit csapat, Pásztor Noémi góljával a magyarok már az első félidőben elérték a húsz szerzett gólt, a szünet előtt pedig át is lépték. A 24–6-os játékrész után sok kérdés nem maradt a másodikra.

Hasonló mederben folyt a mérkőzés a továbbiakban is. Ahogy teltek a percek, egyre több magyar játékos tudott kapuba találni. A britek újdonságként megpróbálkoztak a hét a hat elleni játékkal, vagyis a kapust lehozva igyekeztek egy mezőnyjátékossal többel támadni. Ez viszont a magyaroknak kedvezett, labdaszerzések után zsinórban dobálták a gólokat az üresen maradt kapuba.

Közel tíz perccel a vége előtt elérte a negyven gólt a házigazda csapat, a brit pedig következő lövésénél a tízet. Az utolsó tíz percben lehetősége volt a magyaroknak az ötven gól elérésére is, ez viszont éppen nem jött össze, 49–11-re nyerték meg a meccset.

A papírformának megfelelő győzelem után a folytatás lesz igazán fontos a magyarok számára, a következő két ellenfél ellen már sokkal nehezebb meccsekre lehet számítani.

Az olimpiára jutás szempontjából meghatározó mérkőzés lesz a román idő szerint 19 órakor kezdődő svéd-japán összecsapás. Faluvégiék legközelebb péntek este lépnek pályára a svédek ellen, a szombati szünetnap után pedig vasárnap az ázsiaiak ellen zárnak.

Magyarország – Nagy-Britannia 49–11 (24 –6)

Debrecen, Magyarország

Vezette: Cristian Lemes és Mathias Sousa (Uruguay).

Gólszerzők: Faluvégi D. (7), Pásztor N.(6), Győri-Lukács V. (5), Klujber K. (5), Tóvízi P. (5), Szöllősi-Schatzl N. (4), Márton G. (4), Simon P. (4), Klivinyi K. (3), Kuczora Cs. (2), Kácsor G., Papp N., Vámos P., illetve L. Davis (4), H. J. Warren (3), G.A. Gowland (2), H. Saunders, K. Kesselring.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?