Férfi kézilabda Eb: A franciáktól is kikapott a magyar csapat, az ötödik helyért játszhat

Elvesztette utolsó középdöntős mérkőzését a magyar férfi kézilabda-válogatott, Franciaország legjobbjaitól kapott ki a németországi Európa-bajnokságon. A 35–32-re végződő meccsen eldőlt: Lékaiék nem juthatnak elődöntőbe, a szintén négy pontos Ausztriát és Izlandot viszont gólkülönbséggel megelőzték. Ezzel csoportjuk harmadik helyén végeztek és harcba szállhatnak a torna ötödik helyéért.

Lejátszotta utolsó középdöntős mérkőzését az Eb-n a magyar férfi kézilabda-válogatott szerda este, a kölni Lanxess Arénában. Chema Rodríguez játékosai a csoportból már biztosan továbbjutó franciák ellen léptek pályára, a legjobb négy közé jutás szempontjából győzelmi kényszerben.

Bánhídi öt gólt dobott a franciák ellen | Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A játéknap első mérkőzésén Izland 26–24-re legyőzte Ausztriát, életben tartva néhány óráig a magyarok elődöntős reményeit, ehhez viszont nemcsak a franciák elleni két pontra lett volna szükség, hanem arra is, hogy az utolsó meccsen Horvátország megverje a házigazda Németországot.

Bár a francia válogatott néhány kulcsjátékosát pihentette, így se tűnt egyszerűnek Lékaiék dolga ellenük. A mérkőzés eleje jól sikerült a magyar csapat számára, Ancsin hamar elkapta a fonalat, hét perc alatt három gólt szerzett. Ennek ellenére a franciák villámgyorsan felzárkóztak és egyenlítettek, Descat találatával pedig már átvették a vezetést is.

Ezt követően egyre inkább belelendültek a sötétkék mezesek, Chemának három gólos magyar hátrányban kellett időt kérnie. Ezt követően sem csökkent a franciák játéktempója, Ancsinék pedig nem találták a megoldásokat támadásaiknál. A magyar találatokra gyorsan érkezett a válasz a másik oldalon, Remili góljával már az első félidőben elérte a húszat Gille csapata.

A játékrész végére azért megakadtak a franciák elöl, csökkeni kezdett a különbség, a gólzáporos első félidő után 20–18 állt az eredményjelzőn, a magyar csapat tehát még reménykedhetett a fordításban.

Lékai góljával folytatódott a második félidő elején a magyar felzárkózás, Andó védése után pedig Szitának sikerült egyenlítenie. Bár a franciák percekig nem találták saját játékukat, Lékaiék több lehetőséget elmulasztottak támadásban, így továbbra is nekik kellett futniuk az eredmény után. Tizennégy perccel a vége előtt ismét visszaállt a három gólos különbség a mérkőzésen.

Ahogy teltek a percek, egyre inkább kétségessé vált, hogy lesz-e még lehetősége ismét felzárkózni a magyar csapatnak. Az utolsó percekre ismét felgyorsult a mérkőzés tempója, ez viszont nem kedvezett Bánhídiéknek, ismét gyors válasz követett minden magyar gólt. Chema a hajrához közeledve időt kért, Imre szélről kihagyott helyzete után viszont betaláltak a franciák,, ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó.

A magyar csapat végül 35–32-re kapott ki, ezzel eldőlt, hogy a német-horvát mérkőzés eredményétől függetlenül nem juthat elődöntőbe. Az izlandiak osztrákok elleni győzelemének köszönhetően három csapat végzett négy ponttal a csoportban, ebben az esetben pedig a magyarok javára döntött a gólkülönbség, a torna ötödik helyéért játszhatnak majd Szlovéniával.

Magyarország – Franciaország 35–32 (20–18)

Köln, Németország

Vezette: Bojan Lah és David Sok (Szlovénia)

Gólszerzők: Rosta M. (5), Bánhídi B. (5), Ancsin G. (4), Fazekas G. (4), Imre B. (3), Lékai M. (3), Bodó R. (3),  Hanusz E. (2), Bóka B., Ilics Z., Szita Z.,, illetve Remili (7), D. Mem (6), N. Tournat (4), L. Fabregas (3), H. Descat (3), Y. Lenne (2), K. Mahé (3), D. Nahi (2), M. Richardson, V. Porte, T. N’Guessan, L. Karabatics, E. Prandl

Szövetségi kapitányok: Chema Rodríguez és Guillaume Gille

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?