banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Karnyújtásnyira a tokiói részvételtől a magyar női kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott óriási lépést tett az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára való kijutás felé, mivel 3123-ra legyőzte Szerbiát a győri selejtezőtorna második fordulójában, szombaton.

A magyarok tokiói kvótája este válhat matematikailag is biztossá, amennyiben az ötkarikás címvédő Oroszország a papírformának megfelelően legalább egy pontot szerez a 2. csoport leggyengébb csapatának tartott Kazahsztán ellen. Ezzel eldőlne, hogy a magyar csapat az első kettő között végez.

A leglelkesebb magyar szurkolók a pénteki akciójukhoz hasonlóan szombaton is éreztették támogatásukat a játékosokkal, ugyanis a válogatott szálláshelye és az Audi Aréna közötti útszakasz mentén nemzeti színű zászlókkal és füstgránátokkal köszöntötték az elhaladó csapatbuszt.

Ahogyan pénteken Kazahsztán ellen, úgy ezúttal is Vámos Petra, Tóvizi Petra és Szikora Melinda maradt ki a magyar keretből. Kovacsics Anikó irányításával védekezésben és támadásban is remekül kezdtek a házigazdák, akik már ekkor bizonyították, hogy jól felkészültek ellenfelük játékából. Bíró Blanka bravúros védésekkel mutatkozott be, ám 52-es állás után néhányszor hiba csúszott a játékba, így az ellenfél némileg felzárkózott. A magyar játékosok azonban gyorsan átlendültek ezen az időszakon, és ötgólos előnybe kerültek.Kovacsics Anikó megszerezte 300. gólját a válogatottban | Fotók: MTI

Kovacsics megszerezte háromszázadik találatát a válogatottban, és bár a szerbek nyitott védekezéssel és létszámfölényes támadójátékkal is próbálkoztak, a továbbra is nagyszerűen védekező magyarok a szünetben magabiztosan, 1612-re vezettek.

A második félidőben Marina Dmitrovic góljaival igyekezett tartani magát a szerb csapat, de társai egyre többet hibáztak, a hazaiak viszont továbbra is olyan összeszedetten játszottak, ahogyan legutóbb a 2018-as franciaországi Európa-bajnokságon, így tovább nőtt a különbség. Az ellenfél amely pénteken este az oroszokkal játszott fáradni látszott, így a magyar együttes egy 51-es sorozattal a meccs háromnegyedénél eldöntötte a találkozót.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Mivel a játék képe a hajrában sem változott, a magyarok végig vezetve, a vártnál magabiztosabban nyerték meg a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú meccset. A két csapat hetedik egymás elleni mérkőzésén két szerb győzelem mellett ötödször született magyar siker.

Olimpiai selejtező, 2. forduló:
MagyarországSzerbia 3123 (1612)
OroszországKazahsztán később
Vasárnap:
SzerbiaKazahsztán
MagyarországOroszország

A torna első két helyezettje jut ki az olimpiára.

Kapcsolódók

Kimaradt?