Lemondták a Román Kupa-meccset a zilahiak, játék nélkül bukták el a továbbjutást

Nem utazott el Brăilára a Zilah női kézilabdacsapata, ahol a Dunărea Brăila együttesével játszott volna szerda délután a Román Kupa harmadik kiörében.

A Szilágy megyei klub erről a meccsnap reggelén értesítette a sportszövetséget, amely a szabályok alapján 10-0-val az ellenfél javára írja az elmaradt összecsapás végeredményét, ami egyben azt is jelenti, hogy a brăilaiak játék nélkül továbbjutottak az elődöntőbe.

Fotó: A Zilahi HC Facebook-oldala

Gheorghe Tadici, a csapat menedzsere azt mondta a Magazin Sălăjannak, hogy objektív okok miatt fújták le a találkozót. Mint magyarázta: eredetileg úgy tervezték, hogy hajnali öt órakor indulnak majd el, hogy végül kedd este már bejelentette a játékosoknak, hogy nem utaznak el. „Nagyon nehéz és fárasztó lett volna a számukra. Valamikor 15-16 óra körül érkeztünk volna meg, a meccs pedig 17.30-kor kezdődött volna. Embertelen lett volna kilenc-tíz órányi utazás után játszanunk. Reggel értesítettük a szövetséget és a házigazda klubot, hogy nem jelenünk meg a találkozón” – mondta Tadici.

A Gsp.ro úgy tudja, hogy a zilahiak arra kérték a házigazdákat, hogy azok biztosítsanak szállást nekik a meccsnap előtti éjszakára, de ezt elutasították. A Dunărea Brăila ugyanakkor közleményben kiemelte, szeretnék, ha a Román Kézilabda-szövetség illetékes bizottságai megfizettetnék a zilahiakkal az elmaradt meccsel járó költségeiket. Az már biztos, hogy az erdélyi csapat 10 ezer lejes bírságot is kaphat amiért nem lépett pályára a kitűzött időpontban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?