Női kézilabda BL - másodszor nyert a Ferencváros

A Ferencváros 35-22-re legyőzte a lengyel MKS Zaglebie Lubin csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, szombaton Érden.

Az FTC keretéből Janurik Kinga és Szöllősi-Zácsik Szandra hiányzott. Csapatuk lendületesen kezdett, öt perc alatt 4-1-re ellépett, majd némileg megtorpant. A lengyelek nyitott védekezésre váltottak és a 19. percben már csak egy találatuk volt a hátrányuk (7-6). Allan Heine Pedersen vezetőedző időkérése után megint hatékonyabban védekezett és pontosabban támadott a magyar csapat, amely négygólos előnyben volt a szünetben.Fotó: Facebook/FTC Kézilabda

A második félidő elején nem változott a játék képe, tovább növelte előnyét az FTC, amely ekkor már remekül alkalmazkodott ellenfele védekezéséhez. Bíró Blankát a kapuban Mészáros Virág váltotta, Klujber Katrin öt rontott lövés után három gólt szerzett. A 39. percben már kilenc volt a különbség, de a jó ritmusban, lendületesen kézilabdázó hazaiak tízgólos vezetésére a 53. percig várni kellett.

Andrea Lekic kilenc, Emily Bölk nyolc, Klujber Katrin öt góllal, Bíró Blanka 13 védéssel járult hozzá a magabiztos sikerhez.

A két győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel álló Ferencváros jövő vasárnap a Lubin otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Kapcsolódók

Kimaradt?