Kézilabda-BL: „belehúztak” a csapatok, „jöjjön, aminek jönnie kell”

A címvédő norvég Vipers Kristiansanddal azonos csoportban szerepelnek a Ferencváros és a Bukaresti Rapid női kézilabdacsapatai a Bajnokok Ligája 2023–2024-es szezonjában – derült ki a főtábla keddi sorsolásakor.

Feladatukat ebben a B nyolcasban nehezíti majd a Metz (francia) és a Team Esbjerg (dán) is, de az MKS Zaglebie Lubin (lengyel), a Krim Mercator Ljubljana (szlovén), valamint az Ikast Handbold (dán) is az ellenfelük lesz. A másik ágon a Bukaresti CSM és a Győri ETO mellett a Savehof (svéd), a Brest Bretagne (francia), az Odense (dán), a Buducsnoszt (montenegrói) és a Bietigheim (német) alakulatai kaptak helyet, de ebben az A csoportban szerepel a Debrecen is, hiszen most először három magyarországi együttes is részt vehet a főtáblás küzdelmekben.

A Fradit edző Martin Albertsen a Fradi.hu oldalon leszögezte: mindenki biztos lehet abban, hogy élvezetes meccsekre van kilátás. „Három Final4-csapat került egy csoportba, már ez is mutatja, hogy mennyire kemény küzdelem várható, de várjuk már a kezdést. Top ellenfeleink lesznek, és szeretnénk megfelelni az elvárásoknak, beszéltem a lányokkal, készen állnak rá, hogy újra megharcoljunk a négyes döntőbe jutásért. (…) Jöjjön, aminek jönnie kell. Kemény csoportba kerültünk, de a másikban is vannak nagyon jó csapatok, illetve, ha erős csoportból jutsz tovább, akkor a play offnál talán kedvezőbb helyzetben leszel” – idézte a szakembert a klub hivatalos honlapja.

A versenykiírás nem változott, így a csoportkört követően az első két helyezettek egyenes ágon kvalifikálnak a negyeddöntőkbe, míg a 3-6. helyezettek rájátszást vívnak. Az első mérkőzéseket szeptember 9-én rendezik.

A férfiak számára szeptember 13-án rajtol a BL-idény. A csoportsorsolás alapján a Szeged az A csoportban a Kielce (lengyel), a Paris Saint-Germain (francia), a Kiel (német), az Aalborg (dán), az Eurofarm Pelister (macedón) és a Kolstad (norvég) csapataival játszik majd, míg a Veszprém a B nyolcasban kezd a GOG (dán), a Barca (spanyol), a Magdebug (német), a Wisla Plock (lengyel), a Montpellier (francia), a Porto (portugál) és a Celje (szlovén) alakulatainak a társaságában.

Mint az a felsorolásból is látszik, romániai csapat nem kapott helyett a 2023–2024-es férfi kézilabda-BL főtábláján. Hiába szerepelt ugyanis eredményesen a Dinamo az elmúlt két idényben, és hiába rakott össze versenyképes alakulatot a legrangosabb európai klubtornára, mert a kontinentális szövetség nem adta meg a szabadkártyát a bukaresti gárdának. Ennek részben az az oka, hogy az országkoeficiens alapján Románia már nincs a top kilencben, ugyanakkor egy korszerű sportcsarnok is hiánycikknek számít a fővárosban.

A hétfői sorsolást megelőzően Bécsben átadták az elmúlt idény kiválósági díjait is. A 2022–2023-as szezon legértékesebb női játékosának a Vipers norvég kapusát, Katrine Lundét választották a női mezőnyből, míg a férfiak közül a dán GOG alakulatának balátlövőjét, Simon Pytlicket jutalmazták. A szezon női „álomcsapatába” ugyanakkor a román Cristina Neagut is beválasztották

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?