Női kézilabda-BL: győzelemmel kezdett a DVSC, hazai pályán szenvedett megalázó vereséget a Ferencváros

A Debrecen 32-29 (18-13) arányban múlta felül svéd riválisát, a Ferencváros 25-38 (13-19) - as vereséget szenvedett a Metztől.

A BL-be 13 év után visszatért DVSC Schaeffler a svéd IK Sävehof gárdáját fogadta a csoportkör első fordulójában. Lendületes, pontos játékkal és jó összpontosítással kezdtek a házigazdák, akik 8-4-re elléptek, de a beálló elleni védekezésük nem működött megfelelően, ezt kihasználva a svédek Thea Blomst vezérletével egy 4-1-es sorozattal felzárkóztak. A vendégek időkérést követően egyenlítettek, utána viszont elkövettek néhány hibát, amiket a debreceniek jól használtak ki, ettől ismét lendületbe jöttek, és egy 7-1-es szériával magabiztos előnyt alakítottak ki. Catherine Gabriel egyre hatékonyabban védett, csapata pedig 18-13-as előnyben volt a szünetben.Angela Malestein küzd a francia védőkkel | Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A második félidő első tíz percében felváltva estek a gólok, a DVSC továbbra is rendkívül motiváltan, megilletődöttség nélkül, jól koncentrálva, taktikusan kézilabdázott. Az ellenfél védekezést váltott, de ez sem vezetett eredményre. Tíz perccel a vége előtt eldőlt a mérkőzés (30-22), a hajrában már csak a különbség volt a kérdés. A hazaiak ebben az időszakban sokat hibáztak, így a Sävehof felzárkózott mínusz kettőre, de a DVSC sikere nem forgott veszélyben.

Vámos Petra hat, Kácsor Gréta öt, Planéta Szimonetta négy góllal, Catherine Gabriel nyolc védéssel járult hozzá a győzelemhez. A túloldalon négyen zártak öt találattal, Annie Lindernek három, Johanna Bundsennek kilenc védése volt.

A legrangosabb európai kupasorozat főtábláján harmadszor szereplő DVSC egy hét múlva az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC vendége lesz a csoportkör második fordulójában.

Az FTC-Rail Cargo Hungária a Metz HB-t fogadta. Rendkívül hatékony védekezéssel kezdtek a franciák, akik 5-0-ra elhúztak, az FTC csak hét és fél perc után tudott először betalálni. Martin Albertsen vezetőedző időkérése után felvette a játék ritmusát a házigazda, támadásban és védekezésben is több jó megoldást mutatott, de ez nem volt elég ahhoz, hogy utolérje ellenfelét. A Győrből távozott Anne Mette Hansen szórta a gólokat a Metz színeiben, új együttese pedig olyan jól védekezett, hogy a ferencvárosiak jó néhányszor lövőhelyzetig sem jutottak el. Az FTC egy 4-1-es sorozattal felzárkózott mínusz háromra, de a támadójátéka ekkor, és ezután sem működött olajozottan, ezt kihasználva a vendégek 19-13-as előnyben voltak a szünetben.

A második félidőben is hiányzott a pontosság és az átütőerő a magyar csapat játékából, ezért a 39. percben már tízgólos hátrányban volt (17-27). A támadásban elkövetett hibák mellett a visszafutás hiánya is hozzájárult a váratlanul nagy hátrányhoz. Ebben az időszakban Chloe Valentini termelte a Metz találatainak többségét, majd őt is lecserélték, és a franciák második sora kapott lehetőséget, de ez a játék képén és az eredményen sem látszott meg. A hazaiaknál jószerivel csak a kilenc gólig jutó Angela Malestein nyújtott jó teljesítményt.

A két csapat 19. egymás elleni tétmérkőzésén a Ferencváros tíz győzelem és két döntetlen mellett hetedszer veszített. Az FTC egy hét múlva a címvédő norvég Vipers Kristiansand otthonában lép pályára.

Kapcsolódók

Kimaradt?