Női kézilabda Eb – újabb magyar vereség, ezúttal a svédektől

Vlagyimir Golovin lányai sima, ötgólos vereséget szenvedtek, s már a legjobb esetben is csak a 11. helyen végezhetnek.

Az üresen kongó ljubljanai csarnokban lépett pályára Magyarország az Európa-bajnoki középdöntő ljubljanai csoportjának harmadik játéknapján Svédország ellen.Ezúttal sem volt ok az ünneplésre | Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Lendületes, pontos játékkal kezdtek a skandinávok, gyorsan elléptek 4-1-re, de a magyarok nem ijedtek meg, és bátor játékkal 5-4-re fordítottak, ezután pedig felváltva születtek a gólok. Sok volt a hiba mindkét oldalon, a magyar együttes ezúttal is lassította a támadásait, amelyek legtöbbször eredményesen zárultak, védekezésben viszont voltak pontatlanságok.

Mindkét szövetségi kapitány időt kért a meccs első harmadában, ezt követően viszont magyar oldalon szétesett a támadójáték, egy 4-0-s sorozat végén már 13-10-re vezetett az ellenfél. Sok volt a rossz passz, az eladott labda, így a szünetben 18-15-ös előnyben voltak a svédek.

Bár az alacsony színvonalú második felvonás elején Klujber Katrinék egy 3-0-s sorozattal felzárkóztak, az ellenfél egy ugyanilyen szériával válaszolt. A svédek sem játszottak jól, de nem hagyták közelebb férkőzni a magyarokat, lélektanilag mindig a legjobbkor szerezték góljaikat. A hajrára már nem maradtak izgalmak, mert Svédország az 54. percben már öttel vezetett, és ezt a különbséget megőrizte a végéig.

Ezzel eldőlt, hogy a magyar válogatott a legjobb esetben is a 11. helyen végezhet, elmaradva a szövetség által minimális célkitűzésként meghatározott négy közé kerüléstől. Az utolsó forduló előtt a magyar csapat az egyetlen a középdöntő 12 résztvevője közül, mely pont nélkül áll. A záró fordulóban, szerdán a társházigazda Szlovénia lesz az ellenfél.

Kapcsolódók

Kimaradt?