Női kézilabda EB: a franciák felmosták a padlót a román válogatottal

A Szlovéniában, Észak-Macedóniában és Montenegróban zajló torna  C-csoportjának esti mérkőzésén Franciaország magabiztosan győzött Románia ellen, és biztosította helyét a középdöntőben.

Szkopjében a románok jól tartották magukat az előző Eb-n ezüstérmet szerző franciák ellen, az első negyedórában Cristina Neagu és Crina Pintea góljaival kétszer is kiegyenlítettek kétgólos hátrányból, aztán viszont a franciák az éppen Romániában légióskodó Orlane Kanor góljaival állva hagyták a bő ötperces gólcsendet tartó ellenfelüket. A huszadik percre már néggyel ment az Estelle Nze Minkót is soraiban tudó Franciaország – 17–11-es eredmény mellett fordultak a felek az első 30 perc végén, írja a Nemzeti Sport.A végén a franciák ünnepelhettek | Fotó: EHF EURO

A második félidőben még tovább nyílt az olló, a hat gólig jutó Nze Minko és a négy gólt szerző Beatrice Edwige vezérletével hamar könnyed edzőmeccsé vált a találkozó, főleg azt követően, hogy a románoktól Pintea és Neagu is pihenőt kapott. A vége 14 lett közte: 35–21-re nyertek Nze Minkóék, a meccs legjobbjának pedig az ETO átlövőjét választották meg.

Mivel a délutáni mérkőzésen a hollandok átgázoltak a macedónokon, 30-15 arányú győzelmet aratva, a románok a legjobb esetben is 0 ponttal kezdik majd a középdöntőt, feltéve ha utolsó csoportmeccsükön nem szenvednek vereséget a házigazdától.

Ugyancsak tegnap, a D-csoportban Montenegró 29-25-re legyőzte Németországot, míg Lengyelország Spanyolországot múlta felül, 22-21 arányban. Ezzel a három éve világbajnoki ezüstérmet szerző spanyolok két mérkőzés után pont nélkül, a csoport utolsó helyén állnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?