Női kézi Eb: elcsípte az utolsó továbbjutó helyet a román válogatott

Fotó: Agerpres/EPAA román női kézilabda-válogatott szerda este 31-23-ra legyőzte Észak-Macedóniát az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, és ezzel kvalifikálta magát a középdöntős szakasz küzdelmeire.

Ki ki mérkőzés várt szerda este Florentin Pera tanítványaira a női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Észak-Macedónia ellen. A biztos továbbjutást jelentő első két helyet már korábban bebiztosította a francia és holland válogatott, így a még kiadó harmadik pozícióért a nyeretlen Románia és Észak-Macedónia csapott össze.

A román válogatott sztárja, Cristina Neagu nem bízott semmit a véletlenre, a mérkőzés elején „kézbe vette” a dolgokat, 17 perc alatt 6-szor is bevette az ellenfél kapuját, de a védelemben nem játszott túl fényesen a csapat, így szünetre csak egy gólos előnnyel (13-12) vonulhattak a román lányok.

A második félidőre összeállt a védekezés is, így lassan de biztosan ellépett a román válogatott és a végén még azt is megengedhette magának Florentin Pera, hogy a tartalékokat is pályára küldje. A mérkőzés legjobbja a 10 gólig jutó Cristina Neagu volt.

Mivel a kieső Észak-Macedónia elleni eredményt „nem viszi tovább” a középdöntős szakaszra, Románia pont nélkül, a hatos csoport utolsó helyéről vág neki a Németország, Montenegró és Spanyolország elleni mérkőzéseknek.

A román válogatott következő mérkőzései

  • Románia-Spanyolország (péntek, november 11)
  • Románia–Montenegró (kedd, november 15)
  • Románia–Németország (szerda, november 16)

A II. főcsoport tabellája
                                                      Gólarány         Pont
1. Franciaország                               61-45             4
2. Muntenegró                                 59-48            4
3. Hollandia                                      53-54             2
4. Spanyolország                             46-51             2
5. Németország                               46-52             0
6. Románia                                       49-63             0

Az első két helyezett jut elődöntőbe.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?