Női kézilabda BL: klubrekorddal győzött a Ferencváros

Nagy arányú sikert aratva szerezte meg idei harmadik győzelmét a női kézilabda Bajnokok Ligájában az FTC-Rail Cargo Hungaria, amely a cseh DHK Baník Most otthonában klubtörténeti rekordot döntött és 46 gólt szerezve nyert 19 góllal.

Hamar lerendezte az A-csoport utolsó helyén szerénykedő cseh DHK Baník Most elleni mérkőzését az FTC, amely már a harmadik percben 5–1-re vezetett, a kezdeti lendületét pedig a hazaiak időkérése sem törte meg, írja a Nemzeti Sport. Elek Gábor együttese pedig hatékony védekezéséből számos lerohanásgólt szerezve már a szünetre eldöntötte a lényegi kérdéseket, hiszen 26–11-re vezetett.Fotó: Facebook/Magyar Női Kézilabda

A második félidőben kissé alábbhagyott az FTC lendülete is, de ez annak volt köszönhető elsősorban, hogy a csehek is pontosan tudták, ezúttal nem terem nekik babér. Az FTC még takaréklángon is sorra lőtte a gólokat, miközben gyakran Janurik Kingára sem volt szükség a kapuban, mert a hazaiak lövései kevésszer jutottak el odáig.

A hajrában bár a hazaiaktól Charlotte Cholevová alaposan megszórta magát és nyolcszor is bevette az FTC kapuját, de a vendégek sikere egy percig sem forgott veszélyben, 46 gólt szerezve győzték le 19 góllal a Baník Mostot. Ezzel az FTC megdöntötte az 1997-ben az Anagennisi Artas ellen felállított rekordot a Bajnokok Ligája-meccsen lőtt legtöbb gól tekintetében. Rövid időn belül második alkalommal ír klubrekordot az FTC, szeptember közepén ugyanis minden idők legsúlyosabb, 20 gólos vereségét szenvedte el a BL-ben.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?