Női kézilabda: döntetlent játszott a Bukaresti CSM BL-csoportjának leggyengébb csapata ellen

23-23-as döntetlent játszott hazai pályán a Bukaresti CSM a német Thuringer HC-vel a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó fordulójában.

A CSM nem tudta megszerezni a győzelmet a csoport leggyengébb csapatával szemben, és ezzel biztossá vált, hogy nem végezhet a második helyen. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a negyedik helyen zárja a csoportot, és így a negyeddöntőben a másik csoport győztesét kapja ellenfélül.

A péntek esti mérkőzés első félidejében jól játszott a bukaresti gárda, és hatpontos előnnyel vonult öltözőbe (14-8), a második játékrészben azonban nagyon gyengén szerepeltek a lányok, így a Herbert Müller vezette német együttes a 46. percben kiegyenlített 18-18-ra. Ezt követően a CSM ismét meglépett két góllal, a német csapat azonban lőtt négyet (20-22), és már csak az egyenlítés fért bele Dragan Djukics gárdájának (23-23).

A CSM találatait Jovanka Radicevic (8 gól), Elizabeth Omoregie (7), Barbara Lazovic (3), Iulia Curea (2), Bianca Bazaliu (1), Claudia Constantinescu (1) és Oana Manea (1) szerezték. A német csapat gólszerzői: Alicia Stolle (6), Josefine Huber (4), Iveta Luzumova (3), Emily Boelk (3), Jovana Sazdovska (3), Meike Schmelzer (2), Lyddia Jakubisova (1), Nina Christin Muller (1).

A csoportot a Győri ETO vezeti 16 ponttal, a második helyen a norvég Vipers Kristiansand áll 12 ponttal, a harmadikon a Bukaresti CSM 11 ponttal. A további sorrend: Ferencváros (10 pont), Krim Ljubljana (5 pont), Thüringer (2 pont). Az első négy helyezett jut tovább a negyeddöntőbe.

Az utolsó forduló két hátramaradt mérkőzésén a Győri Audi Eto a Vipers Kristiansand otthonában látogat, az FTC-Rail Cargo Hungaria pedig a Krim Ljubljanát fogadja. A Győr biztos csoportelső, a Ferencváros ha nyer, megelőzi a CSM-t és a harmadik helyen zárja a csoportot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?