Női kézilabda BL: az FTC kikapott Bukarestben, így biztosan nem jut a negyeddöntőbe

A Ferencváros 27-24-re kikapott a Bukaresti CSM otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének negyedik fordulójában, pénteken, így már biztosan nem juthat tovább a negyeddöntőbe.

A magyar csapat a legutóbbi négy szezonban rendre a negyeddöntőben búcsúzott a BL-ben. A két csapat előző mérkőzését az FTC nyerte 33-23-ra, január 25-én Érden.

Jól kezdett a vendégcsapat, amely Lukács Viktória és a világbajnok holland Danick Snelder pontos lövéseinek köszönhetően egy góllal vezetett a meccs negyedénél. A folytatásban a játékvezetők támogatását élvező bukarestieknek volt egy 4-1-es sorozatuk, és bár a Ferencváros nagy küzdelemben egyenlített, a szünetben már három találattal vezetett a gyorsabban és hatékonyabban kézilabdázó román csapat.

A közepes színvonalú második félidőben egyre többet hibáztak a vendégek, így nem volt esélyük az újbóli egyenlítésre, pedig a CSM sem játszott jól. Bíró Blanka védéseinek köszönhetően tartotta magát az FTC, azonban a támadásai a hajrában sem voltak pontosak, így három góllal kikapott, és a további eredményektől függetlenül eldőlt, hogy nem juthat tovább a negyeddöntőbe.

A két csapat hatodik alkalommal találkozott, egy magyar siker mellett a román együttes ötödször győzött. A mezőny legeredményesebb játékosa Cristina Neagu volt nyolc góllal, Dragana Cvijic hétszer volt eredményes. A vendégeknél Lukács Viktória nyolc lövésből hét gólt szerzett, ugyanakkor Szucsánszki Zita 7/2-es, Klujber Katrin 8/3-as, Háfra Noémi 8/2-es, Kovacsics Anikó pedig 7/3-as mutatóval zárt.

A címvédő - és már biztosan negyeddöntős - Győri Audi ETO KC vasárnap a hozzá hasonlóan veretlen francia Brest Bretagne vendége lesz, a Ferencváros pedig jövő vasárnap a dán Esbjerg csapatát fogadja a BL középdöntőjében.

Kapcsolódók

Kimaradt?