Női kézilabda: a BL-ben idegenben nyert a Ferencváros, az EL-ben odahaza gázoltak át a Siófokon

A Ferencváros a montenegrói Buducnost ellen diadalmaskodott, a Siófokra a dán Ikast mért megalázó vereséget.

A Ferencváros 28-24-re nyert a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában, szombaton. Jól kezdett az FTC (4-2), de a hetedik perctől felváltva estek a gólok. Rövid időn belül három ferencvárosi játékost is kiállítottak, Bíró Blanka pedig egyszer a saját kapujába ütötte a labdát (7-7), de ezt később egy büntető hárításával korrigálta. Mindkét oldalon hatékonyan működött a támadójáték, a védekezés kevésbé, ám így is őrizte egy-kétgólos előnyét a magyar együttes. Nem csak Bíró, a hazaiaknál Armelle Attingré is jól védett, ennek ellenére a Magyar Kupa címvédője három találattal ellépett, a szünetben pedig 15-13-ra vezetett.Angela Malestein volt a Ferencváros legeredményesebb játékosa | Fotó: Facebook/Ferencvárosi Torna Club

A meccs második félidejének elején, egy 3-0-s széria végén már öt találat volt a különbség, és bár Milena Raicevic vezérletével próbálta tartani magát a Buducnost, ekkor már a magyar együttes védekezése is jobban működött. A montenegrói csapat a kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkozott, majd Adriana Cardoso de Castro belőtte a klub történetének 8000. BL-gólját, ennyit még egyetlen női csapat sem szerzett. A 46. percben még 25-20-ra vezetett az FTC, a folytatásban viszont jó néhány támadást és lövést elrontott, a Buducnost egyre hatékonyabban védekezett, és bár egy 4-1-es sorozattal felzárkózott, a meccset végül négy góllal megnyerték a vendégek.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Érden. A párharc győztese a francia Metz HB csapatával találkozik a negyeddöntőben, ahol a Győri Audi ETO KC ellenfele a norvég Storhamar HE vagy a dán Odense HB lesz.

A nap másik magyar érdekeltségű mérkőzésén a Siófok KC hazai környezetben 30-20-ra kikapott a dán Ikast HB csapatától a női kézilabda Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén. Az Ikast kezdte jobban a mérkőzést (0-3), ezt követően zárkózott közelebb a Siófok. Egy-kétgólos dán előnnyel jutottak el a felek a huszadik percig, ekkor azonban az Ikast ismét három találatra növelte a különbséget. Uros Bregar vezetőedző időkérése sem változtatott a játék képén: noha a vendégek támadásában is akadtak pontatlanságok, határozott védekezésükkel elbizonytalanították a Siófok lövőit. Előbb csak felállt fal ellen, majd már ziccerben sem tudott eredményes lenni a magyar együttes, amely 12 percig nem tudta bevenni riválisa kapuját, a szünetre így ötgólos dán előnnyel vonulhattak a felek.

A második játékrészből már majdnem öt perc telt el és még nem találtak be a fordulást követően a siófokiak: ekkor már nyolc gól volt a vendég előny (7-15). A második számú európai kupasorozatban 2019-ben arany-, 2021-ben ezüstérmes Siófok negyven perc elteltével talált magára támadásban, az Ikast megtorpanását kihasználva gyors gólokkal mínusz ötre zárkózott, azonban csak néhány percig tartott ki a hazai lendület, nyolc perccel a dudaszó előtt pedig már tízzel vezettek a vendégek (15-25). Ez a különbség meg is maradt a találkozó végéig: mind az eredmény, mind a mutatott játék figyelembe vételével rendkívül nehéz helyzetből várhatja a visszavágót a Siófok.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?