Női kézilabda BL - az FTC visszavágott a történelmi vereségért a Bietigheimnak

A Ferencváros biztosította továbbjutását a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből, mivel házigazdaként 28-23-ra nyert a német Bietigheim ellen a 13. forduló szombati játéknapján, Érden.

Szeptember közepén a német bajnok hazai pályán 40-20-ra győzött az FTC ellen, az volt a magyar csapat történetének legsúlyosabb veresége a BL-ben. A hazaiak keretéből Béatrice Edwige, Kovács Anett és Dragana Cvijic hiányzott. Az európai szövetség által a forduló rangadójának választott meccsre mindkét csapat annak tudatában készült, hogy vereség esetén komoly veszélybe kerül a továbbjutása a csoportkörből.Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Támadásban mindkét együttes jó néhány hibával kezdett, a védekezés azonban jól működött, így a meccs első negyedében mindössze tíz gól született (5-5). Az első 13 percben az FTC dolgát három kiállítás is nehezítette, ezt követően pedig a magyar válogatott Szikora Melinda védéseire alapozva ellépett a Bietigheim. Később hét percig nem találtak be a németek, ezt a hazai együttes egy 3-0-s sorozattal használta ki, ezzel egyenlített, de az első félidő hajrájában ismét sokat hibázott, így ellenfele 12-10-es előnyben volt a szünetben.

A második felvonást valamivel jobban kezdték a vendégek, ám a Magyar Kupa címvédőjének védekezése egyre hatékonyabbá vált, és a labdaszerzések utáni akciókból fordított, így a nyolcadik perc (3-2) után a 42. percben ismét vezetett (18-17). Egy 6-0-s sorozat végén már három találat volt az ekkor jóval kevesebbet hibázó FTC előnye, majd három és fél perccel a vége előtt 25-21-nél eldőlt a meccs a házigazdák javára.

A mezőny legjobbjának megválasztott Angela Malestein, valamint Klujber Katrin hét-hét, Emily Bölk öt góllal, Bíró Blanka tíz védéssel járult hozzá a továbbjutást jelentő győzelemhez. A túloldalon Veronika Mala hatszor, Kelly Dulfer négyszer talált be, Szikora Melinda 16 lövést védett.

A két csapat nyolcadik egymás elleni tétmérkőzésén három német siker mellett ötödször győzött a Ferencváros. A Bietigheim október 16-án győzött legutóbb a BL-ben, nyeretlenségi sorozata immár nyolc meccs óta tart.

A hat sikerrel, egy döntetlennel és hat vereséggel rendelkező Ferencváros - amely jelenleg negyedik a csoportjában - jövő vasárnap a dán Odense HB otthonában zárja a BL csoportkörét. Az egyenes kieséses szakaszba az első hat-hat helyezett jut.

Kapcsolódók

Kimaradt?