Nekiment a Fradi szurkolótáborának Per Johansson

Per Johannson, a CSM București kézilabdaklub svéd edzője keserű szájízzel maradt a Ferencváros elleni BL-visszavágót követően. A román együttes kettős győzelemmel kvalifikált az EHF Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé, Johansson azonban nem tudott felhőtlenül örülni a sikernek.

​A skandináv trénert felháborította, hogy a Ferencváros szurkolói állítása szerint megalázták Paula Ungureanut, a bukarestiek válogatott kapusát. Az edző az Instagramon adott hangot elégedetlenségének:

„A kelet-európai rangadókon nyújtott teljesítményünket megkönnyeztem, másrészt csalódott vagyok amiatt, hogy mennyire beteg világban élünk, ebben a világban egyre több a gyűlölet. Magyarországon a xenofóbia és a fasizmus nagyon is elfogadott. Ez már sokkal többről szólt, mint a sport, több volt, mint a Ferencváros és a CSM párharca. Itt Magyarország és Románia csatázott, két ország, amely utálja egymást, a gyűlölet pedig félelmetesen valós volt. A kapusunk, Paula Ungureanu egy liter vizeletet kapott a fejére, érmekkel, gyújtókkal is megdobálták, ugyanakkor ötezer fasiszta, náci és ultra ordította neki, hogy „Menj haza te cigány, te állat, te árva”. Egy métert nem tudtuk megtenni rendőri felügyelet nélkül” – írta Per Johansson.

Egy magyar rajongó így replikázott a svéd edző bejegyzésére: „Igaz, hogy sok idióta és fasiszta található az ultrák között, Magyarországon, Romániában, Svédországban egyaránt, te viszont egy egész országot elítélsz! Megértem, hogy dühös vagy, de próbálj ne általánosítani, még ha mostanában divatosnak is számít Magyarországot támadni…”

Erre az üzenetre Johansson már jóval visszafogottabb hangnemben válaszolt: „Elnézést kérek, ha általánosítottam, nem ez volt a célom. Sok kiváló magyar embert ismerek. De jól tudjátok, hogy amit írtam, azokra értettem, akik megtámadták a játékosaimat, az én feladatom az, hogy megvédjem őket. Nem utálom Magyarországot, de utálom a fasizmust.”

Kapcsolódók

Kimaradt?