Kézilabda-BL: bíznak a fordításban a zöld-fehér lányok

A Ferencváros nehéz, a Győr könnyebb helyzetben várja a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati visszavágóját.

Az FTC nem játszott jól, de kiválóan küzdött, és hosszú ideig jól tartotta magát az első mérkőzésen a címvédő CSM București otthonában. A nagy iramú hajrában a magyar csapatnak nem sikerült egyenlítenie, sőt, hibáit kihasználva a román együttes ötgólos előnyt alakított ki (30–25). A 11 gólt szerző Kovacsics Anikó úgy vélekedett, kevesen voltak, ezért elfáradtak a végjátékra.

A Ferencváros dolgát nehezíti, hogy – a BL honlapja szerint – a csapatkapitány Szucsánszki Zita, valamint a szintén sérüléssel bajlódó Hornyák Dóra játéka továbbra is kérdéses. Kovacsics úgy fogalmazott, nincs olyan csapattársa, aki nem hisz a párharc megfordításában.

„Bár a hozzáállásunkkal nem volt gond, sokkal jobban kell játszanunk, hogy legyen esélyünk a négyes döntőbe jutásra. Hatékonyabban kell védekeznünk, és tudásunk legjavára lesz szükségünk, hiszen ellenfelünk a mezőny egyik legjobb csapata. Nehéz feladat vár ránk, de ez nem ijeszt meg minket” – nyilatkozta.

A bukarestiek a BL mostani idényében háromszor nyertek, és szintén háromszor veszítettek idegenben, míg az FTC hazai mérlege négy győzelem és két vereség. A szombat délutáni visszavágót megelőzően nem nyitnak ki a BOK Csarnok pénztárai, ugyanis elővételben minden jegy elkelt.

Az előző kiírásban BL-ezüstérmes Győri Audi ETO KC sem hozta korábbi jó formáját a francia Metz otthonában, de az egygólos hátrány (31–32) könnyen ledolgozhatónak tűnik. Danyi Gábor másodedző a klub honlapján elmondta, az idegenbeli meccs nem úgy alakult, ahogyan várták, de pozitívum, hogy ötgólos hátrányból felálltak.

„Hazai pályán a legjobbunkat kell nyújtanunk. Nagyon alaposan készülünk, és azt gondolom, ha a védekezésünk javul, akkor nem lehet kérdés a továbbjutásunk” – tette hozzá.

A Metz korábbi és a Győr jelenlegi légiósa, a holland Yvette Broch a BL honlapján elmondta, továbbra is figyelemmel kíséri a franciák szereplését, ezért tudja, hogy nagyon kemény mérkőzés vár rájuk.

„Még nyitott a továbbjutás kérdése, az egygólos különbség nem jelent semmit. Számunkra előny, hogy otthon játszunk, de biztos vagyok benne, hogy a Metz is mindent bele fog adni” – fogalmazott a 26 éves beálló.

Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók

Szombat

  • FTC-Rail Cargo Hungaria–CSM București 17.45 (az első mérkőzésen: 25–30)
  • Larvik (norvég)–Buducnost Podgorica (montenegrói) 18.00 (17–31)
  • Vardar Szkopje (macedón)–Midtjylland (dán) 18.30 (28–26)
  • Győri Audi ETO KC–Metz (francia) 19.00 (31–32)

Kapcsolódók

Kimaradt?