Női kézilabda: a Ferencváros nyerte a nagyváradi felkészülési tornát

A Ferencváros női kézilabdacsapata 32–30-ra legyőzte a Bukaresti CSM-et a nagyváradi felkészülési torna második napján, ezzel megnyerte a négycsapatos viadalt.

Kevesebb mint 24 órával a Nagybánya (Baia Mare) felett aratott tízgólos (36–26) siker után Bajnokok Ligája-csoportellenfelével, a román bajnok CSM Bucuresti-tel csapott össze a Ferencváros női kézilabdacsapata. A zöld-fehéreknél a két német átlövő, Emily Bölk és Alicia Stolle mellett az új montenegrói irányító, Itana Grbics kezdett a belső posztokon, a két szélen Angela Malestein és Márton Gréta játszott, a kapuban pedig az első félidőben Bíró Blanka állt.

Grbics találatával kezdődött a mérkőzés, és a folytatás is jól alakult a magyar együttes számára, hiszen Bíró bravúrjaira és a masszív védőmunkára alapozva ellépett 7–2-re. Adrian Vasile, a CSM vezetőedzője jobbnak is látta, ha időt kér, mielőtt tovább nő a különbség a két fél között. Az első félidő második felében a bukarestiek feljavultak, de Klujber Katrin utolsó másodpercekben dobott találatának köszönhetően az FTC a szünetben néggyel vezetett (16–12).

A fordulás után a CSM hamar feljött egyre, és támadhatott az egyenlítésért is, ám a vendégek nem hagyták, hogy átforduljon a meccs, és Malestein lerohanásból szerzett góljával az utolsó percekhez érve megint meglógtak néggyel – ezek után már csak kozmetikázni tudtak az eredményen a románok (32–30). A Ferencváros így két győzelemmel megnyerte a nagyváradi felkészülési tornát.

(A nyitókép illusztráció: Facebook/FTC)

Kapcsolódók

Kimaradt?