„Újgenerációs” csoportelsőség – kiemeltként várják az Eb-sorsolást Pera tanítványai

A selejtezők még nem zárultak le, de Románia válogatottja már bebiztosította helyét az idei női kézilabda-Európa-bajnokságra, miután idegenben is legyőzte Horvátország együttesét.

A besztercei találkozónál nehezebb feladata volt Florentin Pera együttesének vasárnap, a meccs során sokáig egy-két gólos hátrányban voltak, de végül hajrában a javukra billent ki a mérleg nyelve és 25-23-ra megnyerték a meccset.

Fotó: FRH/Jozo Cabraja/Kolektiff

Ez azt jelentette, hogy csoportgyőztesként kvalifikálnak a magyar, svájci, osztrák közös rendezési seregszemlére. A házigazdák alanyi jogon vesznek majd részt a kontinensviadalon, mint ahogyan a címvédő Norvégiának sem kell a csoportselejtezőben részt vennie. A kvalifikációk során Románia mellett Dánia, Svédország, Hollandia, Franciaország, Spanyolország és Montenegró is bebiztosította helyét a november 28. és december 15. között rendezendő tornára.

Románia kiemelt lesz az Eb-sorsolás alkalmával. Addig viszont még hátra van két forduló a selejtezőkből: legközelebb április 4-én Bosznia-Hercegovina vendégei lesznek, majd pedig április 7-én Görögországot fogadják az 1-es csoportban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?