Új szövetségi kapitánnyal folytatják a férfi kézilabdázók

George Buricea veszi át Románia férfi kézilabda-válogatottjának szakmai irányítását Xavier Pascualtól – jelentették be a Román Kézilabda-szövetség szerdai sajtótájékoztatóján.

Fotó: George Buricea Facebook-oldala

Constantin Din, a szervezet elnöke hangsúlyozta, hogy a csapat teljesítményével elégedettek, nem az eredményezte az edzőváltást, hanem a Dinamo spanyol mestere kérte a szerződése felbontását. Xavier Pascual azt mondta, hogy nagyon elfáradt, és úgy érzi, változásra van szükség a válogatottnál. „Többet kell dolgoznunk. Ez az igazság” – summázta egyben a feladatokat is a spanyol. Irányítása mellett a válogatottnak sikerült kijutnia az idei Európa-bajnokságra. Ott Ausztriától, Spanyolországtól és Horvátországtól kaptak ki a csoportban, ezért a 22. helyen zártak.

Din azt mondta, hogy a spanyol sikeredző csak a szövetségi kapitányi tisztségről mond le, jó eséllyel szakmai tanácsadóként továbbra is segíteni fogja az alakulat munkáját. Buricea, mint ismeretes, a Konstancai CSM vezetőedzője, ahhoz, hogy a szövetségi kapitányi feladatokat hivatalosan is átvegye előbb még a sportági szövetség technikai bizottságának a jóváhagyására is szükség van, ám ez már csak formalitásnak számít. Első kihívása a 2025-ös világbajnokság európai pótselejtezője lesz, amikor is május 8. és 12. között Csehország ellen játszanak oda-visszavágó alapon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?