Női kézilabda-vb: Magabiztos játékkal győzték le a magyarok a szenegáliakat, Románia kikapott a németektől

Stabil teljesítményt nyújtott Szenegál ellen Magyarország női kézilabda válogatottja a világbajnokságon, 30:20-as győzelmet aratott. Csoportjukban korábban Horvátország legyőzte Montenegrót, ez Golovin Vlagyimir csapata számára kedvező eredmény lehet a negyeddöntőbe jutás szempontjából, a folytatásban viszont két nehéz mérkőzés következik.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A román és a magyar válogatott is pályára lépett a svéd-norvég-dán közös rendezésű világbajnokság csütörtöki játéknapján. Golovin Vlagyimir csapata harmadik helyen kezdte meg a középdöntőt az első csoportkörből hozott két ponttal, előtte a házigazda svédek és a montenegróiak álltak négy-négy szerzett ponttal.

Bár a szenegáliak könnyebb ellenfélnek tűnhettek, mint a svédek vagy a horvátok, érdemes megjegyezni, az afrikai csapat utóbbival döntetlent játszott és a skandinávok ellen is összejött nekik egy szoros első félidő, leírni tehát semmiképpen nem lehetett az ellenfelet. A csoport korábbi mérkőzésén Horvátország 26–25-re megverte Montenegrót, ez lehetőséget jelentett a magyar csapatnak pontszámban beérni riválisukat.

Egyértelműen jobban kezdte a találkozót ellenfelénél Golovin Vlagyimir együttese, Vámos Petra góljával hat perc után már 4–1 állt az eredményjelzőn. A szenegáliak játékstílusa eleinte egyáltalán nem okozott fejtörést a magyar védelemnek, hosszú támadásaikat pontatlan átlövésekkel fejezték be az afrikaiak.

Négy gólos hátránynál a fehér mezesek szövetségi kapitánya, a francia Yacine Messaoudi időt kért, de a játék képe nem változott meg a következő percekben sem, a magyar játékosok rengeteg labdát szereztek és annak ellenére, hogy elől néha pontatlanok voltak a befejezések, növelni tudták az előnyt.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A 20. percben már 10–2-re vezetett Magyarország, innen már nehezen lehetett elképzelni, hogy Szenegál visszazárkózik a mérkőzésbe. A folytatásban azért elkezdtek működni az afrikaiak átlövései, a magyar védelem pedig már nem zárt össze annyira hatékonyan, mint az elején, ezért Golovin Vlagyimir időkérésénél felhívta a figyelmet egyes hibákra.

Érdemes kiemelni a szenegáliaknál Soukelina Sagna jó játékát, aki a szenegáliak első hét góljából ötöt szerzett, így valamivel szorosabbá téve a játékot. Vámosék azért nem engedték ki kezükből az irányítást, 14–8-as előnyből várhatták a második játékrészt.

A szünet után egyből kettős emberhátrányba került a magyar csapat, ez viszont nem rendítette meg a játékát, sikerült tartani a különbséget. Támadásban Szöllősi-Schatzl Nadine, Győri-Lukács Viktória és Klujber Katrin is jó teljesítményt nyújtott. 19–10 nél még inkább kinyílt az olló, a szenegáliaknak továbbra sem volt működő ellenszerük a magyarok taktikájára.

A hajrához közeledve egyértelműen látszott, nem lesz már komolyabb fordulat a találkozón. Végül 30 –20-ra győzött a magyar válogatott, ezzel megőrizte esélyét a negyeddöntő és az olimpiai selejtező elérésére. Klujber Katrin lett a magyar csapat legeredményesebb játékosa a találkozón, összesen kilencszer talált a kapuba.

A mérkőzéssel egyidőben rendezték a Románia –Németország találkozót is. Bár a trikolók a szünetben még három góllal vezettek, végül két góllal kikaptak. Csoportjuk másik mérkőzésén Lengyelország egy góllal legyőzte Szerbiát, így a román csapat esélye a negyeddöntő elérésére jelentősen csökkent. A játéknap hátralévő mérkőzésein Svédország Cameroonnal, Dánia Japánnal találkozik, román idő szerint 21:30-tól.

Magyarország-Szenegál 30–20 (14–8)

Göteborg, Svédország

Vezette: Koo Bon-Ok, Lee Se-Ok (Dél-Korea)

Klujber K. (9), Győri-Lukács V.(5), Szöllősi–Schatzl N. (5), Vámos P. (4) Kuczora Cs. (2), Márton G. (2), Debreczeni-Klivinyi K. ,Bordás R., Böde-Bíró B., illetve S. Sagna (8), R. Dapina (3), A. Cissokho (3), M. Fall (2), F. Keita (2), Ndiaye, Camara D.

Szövetségi kapitányok: Golovin Vlagyimir (Magyarország), illetve Yacine Messaoudi (Szenegál)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?