Kézilabda-vb: remek hajrával győztek a magyar lányok a szerbek ellen

A magyar válogatott 32-26-ra legyőzte a két évvel ezelőtt ezüstérmes szerb csapatot Herningben a dániai olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság második, vasárnapi fordulójában.

Németh András szövetségi kapitány együttese az első húsz percben remekül játszott, ám a szünet előtt feljavult a rivális, így feljött 18-16-ra. A második félidőben sokáig tartotta magát a szerb válogatott, de a hajrát a magyarok bírták jobban. A csoportban hétfőn szünnap lesz, kedden pedig a londoni olimpián finalista montenegróiak következnek 19.30-tól.

A csoport (Herning): Magyarország-Szerbia 32-26 (18-16) – gólok: Tomori 10, Zácsik 7, Szucsánszki 4/1, Kovacsicz 3, Szamoránsky 2, Görbicz 2/2, Bódi 1, Kovacsics 1, Mayer 1, Triscsuk 1, illetve Radojevic 5, Krpez-Slezak 5/1, Zivkovic 4/1, Stoiljkovic 4, Janjusevic 3, Liscevic 3, Georgijev 1, Radosavljevic 1.

A magyarok a Tunézia elleni 39-20-as sikerrel, a szerbek pedig a montenegróiak elleni 28-28-as döntetlennel kezdték szombaton a vb-t. Gyors gólváltást követően az emberelőnyhöz jutott magyarok 3-1-re elléptek, majd Kovacsiczot állították ki. Kiss büntetőt védett, ám a jól kezdő Tomori emberhátrányban is betalált. A győri átlövő szórta a gólokat ebben a szakaszban.

A 10. percben 8-4-nél kénytelenek voltak időt kérni a szerbek, akik a folytatásban sem tudtak magukra találni. A durvaságtól sem riadtak vissza, Tomorit ütötték le két percet érően, a magyar játékost pedig rövid időre le kellett cserélni. Szucsánszki is ápolást kapott, ám Kiss jól tartotta hátul a csapatot. Zácsik is erőre kapott, vezérletével sikerült 14-7-re megugrani.

Védekezést váltottak a szerbek, melynek köszönhetően faragtak hátrányukból a szünetig. A pihenő előtti hajrában kettős emberelőnyben volt a rivális Kovacsicz és Szucsánszki büntetésekor.

A második félidő elején már az egyenlítésért harcoltak a szerbek, ám kritikus pillanatokban hibáztak. Görbicz és a bokasérüléssel kezelt kapus, Bíró révén sikerült ismét erőre kapni (24-20), erre időt kért az ellenfél. Zácsik kiállításával megtört a lendület, erre Németh időkéréssel reagált. Állandósult a két-három gólos magyar vezetés, ehhez kellett, hogy Bíró ziccereket hárítson.

A hajrát egyértelműen jobban bírta a magyar együttes, így végül megnyerte a második vb-meccsét is.

Az A csoportban korábban: Montenegró-Japán 29-23 (17-15), később: Dánia-Tunézia 21.45.     B csoport (Naestved): Hollandia-Angola 37-24 (19-11), korábban: Kína-Kuba 39-30 (22-15),     később: Lengyelország-Svédország 21.45.

Kapcsolódók

Kimaradt?