Neagu nélkül játszik Románia női kézilabda-válogatottja a világbajnokságon?

Bizonytalan Cristina Neagu szereplése a szerdán kezdődő női kézilabda-világbajnokságon: Románia válogatottjának legjobb játékosa ugyan bekerült az utazó keretbe, Florentin Pera szövetségi kapitány hétfőn mégis behívta Diana Lixăndroiut az együttesbe.

Fotó: FRH

A Slatina 18 éves sportolója ugyanúgy balátlövő poszton szerepel, mint Neagu, aki klubcsapata, a Bukaresti CSM november 18-ai, Debrecen elleni Bajnokok Ligája-meccsén sérült meg a térdén. A 35 éves rutinos sportoló a múlt héten bevallotta, hogy még nem épült fel teljesen, de bízott abban, hogy a dán-svéd-norvég közös rendezésű vb-re csúcsformába kerül. Pera vasárnap nevezte is csapatkapitányát az utazó keretbe, de elképzelhető, hogy az elmúlt napokban a válogatottól külön edző klasszist pótolni kell majd a skandináviai seregszemlén.

Lixăndroiu nem vett részt a Besztercén rendezett Kárpátok Trófeáján – amelyet Románia az Ausztria elleni 41-35 arányú győzelmét követően nyert meg hétvégén. A felkészülési meccsekken szereplő együttesből Elena Șerban kapus és a balszélső Ana Maria Tănăsie nem utazik el a vb-re. Pera Diana Ciucăt, Julija Dumanszkát, Daciana Hosszut (kapusok), Nicoleta Dincăt, Alexandra Dindiligant (balszélsők), Bianca Bazaliut, Cristina Neagut, Claudia Pașcant, Lixăndroiut (balátlövők), Eliza Buceschit, Cristina Laslót, Andreea Popát (centerek), Daria Bucurt, Alicia Gogîrlát (jobbátlövők), Alexandru Badeát, Sonia Seraficeanut (jobbszélsők), Nicoleta Balogot, Lorena Ostasét és Crina Pinteát (beállók) „viszi” magával a vébére.

Románia, mint ismeretes, december elsején, Chile ellen kezd a herningi C csoportban, ahol utána Szerbia (december 3.) és a társházigazda Dánia (december 5.) legjobbjaival találkozik.

Magyarország – amelyik hétvégén egy 25-23-as vereséget és egy 34-32-es győzelmet jegyzett idegenben a Hollandia elleni felkészülési mérkőzésein – november 30-án Paraguay ellen kezd a helsinborgi B csoportban, ahol utána Kamerun (december 2.) és Montenegró (december 4.) lesznek az ellenfelei.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?