A román válogatott kiütötte a vb-újonc Iránt, de nem ez volt a legnagyobb arányú győzelem

Románia női kézilabda-válogatottja kiütéses, 39–11 arányú győzelmet aratott az újonc Irán ellen a spanyolországi világbajnokság pénteki játéknapján.

A román együttes nélkülözi legnagyobb sztárját, a válogatottságot ideiglenesen lemondó Cristina Neagut, de a hidzsábbal a fejükön pályára lépő ázsiai hölgyek ellen ez nem volt érezhető, hiszen Adrian Vasile szövetségi kapitány együttese könnyedén nyert, szünetben például 20–3-as állást is mutatott a castellóni csarnok eredményjelzője a románok javára.

România, înainte și după meciul cu Iran, câștigat cu 39 la 11. Bravo, fetelor! Bravo, România! #Spain2021 #sheloveshandball #FRH #BRD #Niro #Fa #hummel #Suzuki #Fiterman #handbalulsportnational

Közzétette: FRH - Federația Română de Handbal – 2021. december 3., péntek

A fölényes sikerre árnyékot vet, hogy a csapat legfiatalabb tagja, a 18 éves Oana Borș súlyos térdsérülést szenvedett, rögtön azután, hogy megszerezte az első gólját a felnőtt válogatottban. Az ifjú balszélső zokogva, hordágyon hagyta el a pályát. A csoport másik meccsén a vb-esélyes norvégok szemernyi esélyt sem adtak Kazahsztánnak.

C-csoport:
Románia–Irán 39–11 (20–3)
Norvégia–Kazahsztán 46–18 (24–10)

Mégsem ezek voltak a legnagyobb arányú győzelmek a vb-n – írja a Nemzeti Sport. A D-csoportban Hollandia 55–15-ös diadalt aratott Puerto Rico felett, de ezzel sem tudta beállítani a magyar válogatott 2005-ös, Ausztrália elleni vb-rekordját (57–9) a lőtt gólok számát illetően.

Az ilyen meccsek láttán megkérdőjelezhető, hogy érdemes volt-e 24-ről 32-re növelni a mezőny létszámát. A csoportokból egyébként az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?