Női kézilabda-vb: drámai román vereség Montenegró ellen

Első félidei vezetés után 27–26-ra kikapott a román női kézilabda-válogatott Montenegrótól a Japánban zajló világbajnokság C-csoportjának szerdai 4. fordulójában.

Az első félidőben a románok irányították a meccset, ennek megfelelően egygólos előnnyel mehettek pihenőre. A kumamotói meccs háromnegyedénél Cristina Neagu vezényletével már négygólos előnyben volt a román válogatott (20–16), ám a montenegróiak egy 7–0-s sorozattal fordítottak, és előnyüket magabiztosan megőrizték a hajrában. Neagu 11 találatig jutott.

Montenegró csapatához hasonlóan a spanyol válogatott is megőrizte százszázalékos mérlegét – és bebiztosította továbbjutását –, ugyanis simán verte Kazahsztánt.

C-csoport: Montenegró–Románia 27–26 (11–12), Spanyolország–Kazahsztán 43–16 (19–11), a Magyarország–Szenegál mérkőzés romániai idő szerint 12 órakor kezdődik. Az állás: 1. Spanyolország 8 pont, 2. Montenegró 8, 3. Románia 4, 4. Magyarország 2/3 meccs, 5. Szenegál 0/3, 6. Kazahsztán 0.

Ha a magyarok nyernek az afrikaiak ellen, az utolsó fordulóban, pénteken Magyarország–Románia rangadót rendeznek a továbbjutásért.

(Nyitókép forrása: Digisport)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?