FRISSÍTVE – Női kézilabda: Románia Besztercén, Magyarország Hollandiában „hangol” a vébére

Besztercén, a Kárpátok Trófeáján hangol a decemberi világbajnokságra Románia női kézilabda-válogatottja. Florentin Pera szövetségi kapitány elégedettnek mutatkozott eddigi felkészülésükkel, a három napos tornát pedig jó lehetőségnek tartja arra, hogy felmérjék a keretüket.

Fotó: FRH

A román keretből Cristina Neagu még nem épült fel teljesen, de bízik abban, hogy a vb-re már csúcsformába lendül. Mellette Alexandra Dindiligan, Daria Bucur, Eliza Buceschi és Sonia Seraficeanu is egészségügyi problémákkal bajlódnak. Ezzel együtt a vn-n majd a legjobb hét között szeretnének zárni, hogy jövőre részt vehessenek az olimpiai kvalifikációs tornán.

A Kárpátok Trófeáján – amelyet a Pro Aréna közvetít – sorrendben Svájc (csütörtök, 17.30 óra), Portugália (péntek, 19.30 óra) és Ausztria (szombat, 17.30) lesz az ellenfelük.

A dán-svéd-norvég rendezésű világbajnokságon a C csoportban Chile ellen kezdenek december 1-jén Herningben, hogy utána Szerbia (december 3.) és a házigazda Dánia (december 5.) ellen lépjenek pályára. A csoportkörből a kvartettek első három helyezettjei jutnak tovább a középdöntőbe.

A magyar lányok is edzenek | Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Magyarország együttese a B csoportban, Montenegró, Kamerun és Paraguay ellen játszik majd Helsinborgban. A november 30-ai első vb-találkozójuk előtt Hollandiában játszanak felkészülési mérkőzést házigazdáikkal. Előbb november 25-én Rotterdamban (20 órától), majd november 26-án Almelóban (15 órától). Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke már bejelentette, hogy negyeddöntős szereplésre pályáznak majd a skandináviai seregszemlén, hogy kvalifikálhassanak az olimpiára. Vlagyimir Golovin szövetségi kapitány szerint csoportjuk reményt ad arra, hogy teljesíteni tudják az elnökség által kitűzött célt. A szakember a Telki edzőtábor alkalmával kiemelte, hogy a felkészülést gyakorlatilag már a sorsoláskor elkezdték, a lányok pedig tudják a dolgukat. „Ahhoz, hogy a legjobb nyolcba kerüljünk a montenegróiakat, majd várhatóan a középdöntőben a horvátok elleni két mérkőzést kell mindenképp megnyernünk” – mondta.

FRISSÍTÉS: Románia 33-28-ra legyőzte Svájc válogatottját a Kárpátok Trófeája csütörtöki nyitónapján. Ugyancsak csütörtökön Ausztria 32-20-ra nyert Portugália ellen a besztercei tornán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?