Kolozsváron és Nagyváradon kézilabdáznak a 2026-os Eb-n

Románia társházigazdája lesz a 2026-os női kézilabda-Európa-bajnokságnak – jelentette be a sportág kontinentális szervezetének döntését pénteken a Román Kézilabda-szövetség (FRH).

A közlemény alapján két év múlva először lesz öt ország a seregszemle házigazdája, hiszen Románia Csehországgal, Lengyelországgal, Szlovákiával és Törökországgal szervezi majd közösen az eseményt.

Emlékeztettek, hogy eredetileg Oroszországban lett volna a 2026-os seregszemle, de az Ukrajna elleni háborúja miatt elveszítette a rendezési jogát. Az EHF végrehajtó bizottsága tavaly nyáron hirdette meg az újra az eseményt, amelyre Törökország egyedül pályázott, míg a csehek a lengyelekkel, Románia pedig a szlovákokkal közösen vállalta volna a szervezést, de a benyújtott dokumentációk kiértékelése nyomán végül közös projektre módosult a vállalás.

Fotó: FRH/Facebook

A nők 2026-os Eb-jét december 3. és 20. között rendezik majd, az pedig már eldőlt, hogy Romániában Nagyváradon és Kolozsváron lesznek meccsek.

Ez lesz a második kontinensviadal, amelyen már 24 csapat vesz részt. A csoportkörben Nagyváradon, Kolozsváron, a török Antalyában, a cseh Brnóban, a lengyel Katowicében és a szlovák Pozsonyban lesznek meccsek. A középdöntős csoportban Kolozsváron és Katowicében játsszanak, majd a döntő hete a lengyeleknél lesz. Katowicében volt 2016-ban a férfiak Eb-je, tavaly pedig világbajnokságot szerveztek ott. A város Spodek Arénája 11 ezer férőhelyes, ugyanakkor a kolozsvári BT Aréna is 10 ezer nézőt tud befogadni.

Az idei Európa-bajnokságot, mint ismeretes, november 28. és december 15. között Ausztria, Magyarország és Svájc rendezi közösen, majd 2028-ban a skandinávok, Norvégia, Dánia és Svédország lesznek a házigazdák.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?