Olimpia: Kémkedésért nyolc hónap felfüggesztettre ítélték a kanadai női focicsapat egyik stábtagját

Drónnal próbált információkat gyűjteni az új-zélandi női labdarúgó-válogatott edzéséről a kanadai stáb egyik tagja. A történtek után segédjével együtt elküldték őt az olimpiai csapattól.

Miután szerdán elkezdődtek a férfi labdarúgó-torna küzdelmei a párizsi olimpián, csütörtökön megrendezik az első női meccseket is. A délutáni mérkőzések egyikén Kanada találkozik Új-Zéland legjobbjaival Saint-Étienne-ben.

Fotó: Pexels

Feszültség előzte meg a találkozót, az új-zélandi csapatnak ugyanis nem volt zavartalan a felkészülése, hétfőn egy drón repült be az edzésükre. Célja nagy valószínűséggel az volt, hogy információkat gyűjtsön a válogatott taktikájával kapcsolatban.

Az esetet az új-zélandiak azonnal jelentették a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, akik gyors vizsgálatot folytattak le az ügyben, szerdán pedig döntést is hoztak. A kémkedésért a kanadai csapat egyik elemzője, Joseph Lombardi a felelős, akit a jelentéseket megkapó segédedzőjével együtt az ország olimpiai bizottsága elküldött a történtetekért.

Szerdán az ügyben illetékes Saint-Étienne-i ügyészség közölte, hogy az elkövető elismerte bűnösségét az ügyben és elfogadta a nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésről szóló ítéletet. A történtek után a kandadai válogatott szövetségi kapitánya, Bev Priestman vállalta a felelősségét az esetért, közleményében bejelentette, hogy nem lesz ott a csapat kispadján a csütörtöki mérkőzésen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?