Botrányba fulladt az argentin-marokkói focimeccs az olimpián

Szerdán hetes rögbiben és labdarúgásban is megkezdődött az olimpiai program. Az argentin-marokkói focimeccsen az afrikaiak nyertek 2–1-re, de a szurkolók pályára rohanása miatt csak két óra szünet után fejezték be a mérkőzést.

Ahogyan az az ötkarikás játékokon megszokott, már napokkal a hivatalos megnyitó előtt elkezdődött a fociprogram, szerdán nyolc meccset rendeznek.

 A kora délután kezdődő mérkőzésen, Saint-Étienne-ben a marokkóiak szereztek vezetést. Rahimi az első félidő hosszabbításában szerzett gólt. A második játékrész elején ugyancsak ő duplázta meg csapata előnyét. Szépíteni tudtak viszont az argentinok Simeone találatával, a véghajrá viszont igazán izgalmasra sikeredett.

Fotó: Paris2024/Facebook

A sok játékmegszakítás miatt több mint negyed órával hosszabbította meg a meccset a játékvezető, a dél-amerikaiak pedig a 116. percben belőtték egyenlítő góljukat, amelyet el is kezdtek ünnepelni. Ezen a ponton a marokkói drukkerek közül többen petárdákat dobáltak, egyesek be is rohantak a pályára.

Ekkor a csapatok az öltözőbe vonultak, a mérkőzés pedig csak a stadion kiürítése után folytatódhatott. Videós vizsgálat után az argentinok gólját les miatt érvénytelenítették, a hátralévő percekben pedig nem történt jelentős esemény, Marokkó 2–1-re nyerte meg a botrányos közjátékot hozó találkozót.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?