Botrányos Facebook-hozzászólásai miatt rúgta ki játékosát egy erdélyi futballcsapat

Szerződést bontott az egyik frissen igazolt labdarúgójával a Nyárádtői Unirea, a Liga 2 újonca Facebook-hozzászólásai miatt rúgta ki Dragoș Balaurut.

A 34 éves, élvonalbeli csapatokat is megjárt kapus a medvevadászat kapcsán viselkedett illetlenül, botrányos hozzászólásai pedig nem maradtak észrevétlenek.

Először a Gsp.ro számolt be arról, hogy a sportoló egyebek mellett úgy fogalmazott, hogy „a vadászat olyan amilyen, de a legnagyobb élvezet amikor autóval elgázolsz egy macskát”. Már önmagában ez is kiverte a biztosítékot a közösségi oldalakon, Balaurunak viszont sikerült tetéznie azzal, hogy egy nyugdíjas bírónővel való szóváltásakor úgy fogalmazott, hogy „A nyugdíjadra kakikálok. Van merszem őzekkel és nyugdíjasokkal. Te, hogy állsz a menopauzával?” Amúgy Facebook-oldalán korábban posztolt vadászaton készült fotókat is.

Balauru Facebook-oldala már nem elérhető, de előtt még vadászaton készült fotókat lehetett látni ott | Fotó: Balauru Facebook-oldala

Az állatvédők a játékos viselkedését szóvá tették futballklubja Facebook-oldalán is, ezeket azóta moderálták, mint ahogyan Balauru profilja is megszűnt a közösségi oldalon.

Balauru a Gsp.ro-nak azt mondta, hogy a vita a napokban történt tragikus medvetámadás kapcsán alakult ki. „Miután látták, hogy vadász vagyok, elkezdtek sértegetni engem és a családomat. Onnan indult az egész. Nem tűröm, hogy belekössenek a családomba. Sajnos belementem a játékukba, és annak az álprofillal kommentáló hölgynek durva választ adtam. Nem hinném, hogy épeszű ember elhinné, hogy valaki azért járja autójával az utcákat, hogy macskákat gázoljon el. (…) Négy kutyám van és jobban szeretem az állatokat a nekem rosszat kívánó kommentálók közül sokan” – magyarázta.

A nyárádtőiek alig pár napja igazolták le | Fotó: Nyárádtői Unirea/Facebook

Maros megyei klubja viszont nem tolerálta a viselkedését, keddi közleményük alapján a futballista erkölcsi kárt okozott az együttesnek, rontotta a megítélésüket ezért az edzőkkel közösen úgy döntöttek, hogy szerződést bontanak vele. Balauru különben a napokban csatlakozott a nyárádtőiek szlovákiak edzőtáborához, Adrian Pop, a klub menedzsere személyesen utazott el a felkészítőre, hogy a közösségi oldalakon történteket megvitathassák. „Ez érzékeny helyzet lehet a csapat számára, ha nem kezelik kellő komolysággal és megfelelő szigorral, ezért jöttem el Szlovákiába, hogy személyesen megbeszélhessük” – magyarázta. Úgy véli, hogy a szakmaiság megkövetelte a játékos menesztését. „Ebből mind tanulhatunk” – tette hozzá Adrian Pop.

A Nyárádtői Unirea az elmúlt idény végén jutott fel a Liga 2-be. A napokban igazolta le többek között Magyari Szilárdot, aki a hétvégi felkészülési meccsen már az első gólját is megszerezte. Ezen a barátságos találkozónmég Balauru is pályára lépett. Az Unirea előtt az Alexandriát erősítette, de pályafutása során játszott többek között a Rapidnál, az UTA-nál, a Marosvásárhelyi FCM-nél, a Konstancai Viitorulnál és a Kolozsvári Universitateánál is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?