Liga2: A hosszabbításban kapott gólt, hazai vereséggel zárt az FK Csíkszereda

A play-off zárófordulójában sem tudta megtörni rossz sorozatát a székelyföldi csapat. A Gloria Buzău elleni 1–0-s vereség után már az osztályozóra kell készülnie.

Utolsó fordulájához érkezett a Liga2 idei szezonja szombat délben. A mérkőzések egyidőben zajlottak, az FK Csíkszereda hazai pályán fogadta ellenfelét.Fotó: Facebook/FK Csíkszereda

A Gloria Buzău csapata korábban már bebiztosította feljutását a Superligába. Ezzel szemben a csíkszeredaiak számára már csak annyi volt az utolsó találkozó tétje, hogy a Mioveni esetleges megelőzésével rosszabb helyen végzett elsőosztályú ellenfelet kapjanak az osztályozón.

Ilyés Róbert csapata az elmúlt öt meccsén egyetlen pontot szerzett a rájátszásban. Formája egyáltalán nem biztató az előtte álló fontos mérkőzésekre nézve, ezért a szombati záróforduló másik kérdése az volt, meg tudja-e törni a negatív szériát.

Sok játékmegszakítás volt az első félidőben, ezzel szemben kevés lehetőség mindkét oldalon. Nagy távoli szabadrúgása egy méterrel elkerülte a kaput. Szinte a teljes első félidő eseménytelen volt, az utolsó percekben azért növelni tudta kicsit a nyomást a Csíkszereda, a vendégek kapusának egy szögből leadott lövést kellett védenie.

A második játékrész egy ideig hasonló mederben zajlott, mint az első. Továbbra is ritkán alakítottak ki veszélyes akciókat a csapatok. Gyenge Szilárdnak a hetvenedik percben kellett védenie egy éles szögből leadott lövést.

Teljesen váratlanul érkezett Csűrös Attila távoli bombája, ami a felső lécről pattant le. Ha beljebb megy, esélye sem lett volna hárítani a vendégek kapusának. Ez a löket lendületet adott a hazai csapatnak a következő percekben, egymás után több helyzet következett, ezek viszont sorra kimaradtak.

Végül a számos csíkszeredai lehetőség ellenére a Buzău szerzett gólt, Gabriel Bucur kotorta be a labdát a kapuba. Ezzel 1–0-ra megnyerték a meccset a vendégek, az FK vereséggel zárta a Liga2-t. Mivel a CS Mioveni hazai pályán győzött a Vajdahunyadi Corvinul ellen, a székelyföldi csapat maradt a hatodik helyen.

Liga2, 10. forduló, play-off

FK Csíkszereda – Gloria Buzău 0–1

CS Mioveni – Vajdahunyadi Corvinul 3–1

Unirea Slobozia – Sellenberki SK 0–0

Kapcsolódók

Kimaradt?