Liga 2: nagy lépést tett az FK a felsőházi rájátszás felé

Fontos lépést tett a felsőházi rájátszásért az FK Csíkszereda, amikor 1-0-ra legyőzte idegenben a Sloboziát a másodosztályos labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában.

Azt a csapatot, amelyik korábban csak kétszer nem szerzett pontot a Liga 2 aktuális szezonjában és így az összetett élmezőnyében állva fogadta a székelyeket szombaton. Ilyés Róbert, a hargitai együttes vezetőedzője a klub Facebook-oldalán azt mondta, hogy kiegyensúlyozott mérkőzés volt, bármelyik együttes nyerhetett volna, és természetesen örül, hogy végül övék lett a három pont. A győztes gólt különben Babati Benjamin szerezte a 32. percben.

Fotó: FK Csíkszereda

A szakvezető kiemelte, hogy ezzel jelentős lépést tettek a playoff-ba jutásért, de még nem dőlhetnek hátra, következik a Ceahlăul Piatra Neamț elleni találkozójuk, amelyik kulcsfontosságú az összesített szempontjából.

„Reméljük ugyanilyen mentalitással, akarattal folytatjuk. (…) Mondhatom, hogy a csapat már kezd összeállni. A jövőre nézve jó, ütőképes együttesünk lesz, ha ennek a keretnek a gerince megmarad” – ecsetelte a szakember.

A Ceahlăul különben szombaton 2-0-ra verte a Temes megyei Újszentes gárdáját, így most a FK-hoz hasonlóan 28 pontja van az összetettben, és csak jobb gólaránnyal előzi meg a székelyeket a hatodik helyen.

Az összetett élén a Sellenberk áll, és bár a Miovenit csak vasárnap délben fogadja, pozícióját nem veszítheti el a 17. forduló során, hiszen a dobogósok közül nem csak a Slobozia botlott, hanem a Vajdahunyadi Corvinul is kikapott 2-1-re a Buzău vendégeként.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?