Liga 2: könnyű győzelmet aratott az FK Csíkszereda

Gyenge ellenfélnek bizonyult a bukaresti Progresul Spartac, 3-0-val küldték haza a székelyek, számolt be a Nemzeti Sport.

Az előző idény végén kiesett bukaresti vendégcsapat alig négy napja tudta meg, hogy Brassó kizárása miatt mégis indulhat a Liga 2-ben, így aztán meglehetősen rutintalan csapattal, hat 20 év alatti kezdőjátékossal érkezett Csíkszeredába.Fotó: Facebook/FK Csíkszereda

A tapasztalat hiánya főleg a tizenhatoson belüli védekezésnél ütközött ki a Progresul futballistáin, bár első eladott labdájuknál még megúszták a gólt: a kapust is kicselező Makrai Gábor lövésénél Nicolae Leafu mentett a gólvonalon. Nagy János jobbról érkező beadásaival viszont már nem tudtak mit kezdeni, előbb a mindenki túlugró Veres Szilárd fejelt egy szöglet után a bal alsó sarokba, majd négy perccel később Peter Gál-Andrezly kapta szabadon a labdát a tizenhatos bal felében, és vágta a hálóba. 

A bukarestiek támadásban csak távoli lövésekig jutottak az első félidőben, ezek közül is csak egy ment az első felnőtt tétmérkőzését játszó, 18 éves Becze Máté Mátyás kapujára. Az FK pedig, bár 2–0 után visszavett a tempóból, továbbra is veszélyes volt, Soufiane Jebari emelése után a kapufáról jött ki a labda, Gál-Andrezly pedig közelről mellé fejelt.

A második félidő a ziccerben a bukaresti kapust arcon lövő Kovács Lóránt helyzetével indult, majd Makrai góljával folytatódott, aki egy védőről elé pattanó labdát lőtt laposan a hálóba. A túloldalon Becze két szabadrúgást is látványosan hárított, Matei Andrei kiugrásánál pedig lábbal védett, miközben Leafu közeli fejese elment a csíki kapu mellett. A hajrára leálló Csíkszereda a ráadás-percekre emberhátrányba is került, Nagy János kapta meg második sárga lapját, de a székelyföldiek győzelme nem forgott veszélyben.

Kapcsolódók

Kimaradt?