Liga 2: nem sikerült a hazai bemutatkozás az FK Csíkszeredának

Az első fordulóban elszenvedett idegenbeli vereség után hazai pályán sem tudott javítani az FK Csíkszereda. A labdarúgó másodosztályú bajnokság második fordulójában a Concordia Chiajna látogatott a hargitai megyeszékhelyre és aratott egygólos győzelmet.

Kissé borongós időjárás és foghíjas lelátók fogadták a csapatokat az FK Csíkszereda hazai bajnoki bemutatkozásán. A piros-fekete hívek az idegenbeli, Désen elszenvedett vereség után hazai pályán egyértelműen jobb játékban és győzelemben reménykedtek. A kezdés után azonban hamar világossá vált, hogy a csapat teljesítménye nem sokat javult a múlt hétvégén látotthoz képest. Már a 7. percben veszélyes helyzet alakult ki Gyenge kapuja előtt, Apró blokkja után csaknem a hazai hálóba pattant a labda. A szerző felvételei.

Csendesen folytak a játékpercek, feltűnő volt a hazaiak támadásépítéseinek esetlegessége, hiányoztak az ötletes megoldások, sok volt a pontatlanság is az FK játékosai részéről. Az első fél óra végén a csíki védők nehéz helyzetbe hozták a hazai kapuvédőt, Voicu lőtt végül, ám Gyenge bravúrral hárított. A piros-feketék komolyabb gólszerzési lehetőségére a 40. percig kellett várni, ekkor Gal-Andrezly beadását Schieb fejelte kapura, ám Chudy szenzációs reflexmozdulattal hárítani tudott, maradt a gólnélküli döntetlen a szünetre.

A fordulás után sem változott sokat a játék képe, ám ahogy telt az idő, úgy lettek egyre feszültebbek a játékosok a pályán. Ez főleg sárga lapokban mutatkozott meg, Apro, Ndiaye és Voinea is besárgult. A szép játékkal azonban adósak maradtak a felek, mindössze néhány valódi futballra emlékeztető jelenetet láthatott a közönség. A 68. percben Nemanic caknem gólhoz segítette a vendégeket, a védő Voicuhoz passzolta a labdát, aki egyébként lesen lett volna, ha saját csapattárstól érkezett volna a paszz. Így azonban egyedül törhetett kapura, Gyenge remek ütemben jött ki és hárította el a veszélyt.

A vége előtt 5 perccel megszerezték a vezetést a vendégek. Pațurcă jó 19 méterről eleresztett lövése túljutott Gyengén és a bal kapufán csattant. A kipattanót Ndiaye szedte össze, Llullakuhoz továbbított, aki 10 méterről a kapuba helyezett (0–1). A hátralévő percekben lényeges dolgok már nem történtek, a gyenge napot kifogó hazaiak összességében simán kaptak ki és két forduló után szerzett pont nélkül állnak.

Labdarúgó Liga 2. alapszakasz, 2. forduló
FK Csíkszereda–Concordia Chiajna 0–1 (0–0)
Csíkszereda, városi stadion 600 néző
FK Csíkszereda: Gyenge – Csiszer, Nemanic, Apro, Vita – Csürös (Jebari 62′), Kovács L. (T. Suciu 87′) – Gal-Andrezly, El-Sawy (Kovács M.78′), Schieb – Jelena
Concordia Chiajna: Chudy – Palmeș, Maric, L. Alexandrescu, Bușu – Pațurcă (Stănică 89′), D. Codrea (cpt.) – Ndiaye, Negoi, Ad. Voicu (Llullaku 78′) – Alb. Voinea (Mih. Constantinescu 90+2′)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?