Liga 2: elrontották a nagyszebeniek a Kolozsvári U „feljutási buliját”

Vendéggyőzelemmel zárult kedd este a labdarúgó Liga 2 erdélyi rangadója, a Kolozsvári U az utolsó előtti fordulóban 22 ezer néző előtt kapott ki 2-1-re a Nagyszebeni FC Hermannstadt csapatától a sétatéri stadionban, így a második, biztos feljutást jelentő hely sorsa az utolsó fordulóban dől el.

Egy pontra van szüksége az utolsó fordulóban a Nagyszebeni FC Hermannstadt csapatának a Bukaresti Steaua ellen ahhoz, hogy 6 év után ismét feljusson a labdarúgó Liga 1-be. Ezt a lehetőséget azzal teremtette meg Marius Măldărășanu csapata, hogy kedd este a kolozsvári Cluj Arenát megtöltő 22 ezer néző előtt 2-1-re legyőzte a helyi U-t. Azt az U-t, amely egy győzelemmel megváltotta volna jegyét az élvonalba.

A felázott pályán lejátszott mérkőzés kezdetén a fiatalos lendület, a lelátók robaja hajtotta az Egyetemistákat, de az már a kezdetektől lehetett látni, érezni, hogy a feljutás lehetősége bénítóan hat a házigazda csapat tagjaira. Negyedóra sem telt el a mérkőzésből, amikor a vendégek az eredményjelző táblán is jelezték, hogy nem akarnak statisztálni az U feljutásához: a városi rivális Kolozsvári CFR-től Szebenbe kölcsön adott Daniel Paraschiv megszerezte a vezetést a Hermannstadt számára.Fotó: Facebook/FC Hermannstadt A gól letaglózóan hatott az U-ra, akik az eddigieknél is kaotikusabban kezdtek játszani, Erik Lincar tanítványainak játékában semmilyen taktikai elképzelést nem lehetett felfedezni. Ezzel szemben a vendégek sündisznóként „összekucorodtak” és hagyták az U-t a semleges zónában járatni a labdát. Amikor pedig közel kerültek a kapujukhoz, akkor érett védekező játékkal vették ki a támadásokból a veszélyességi faktort.

A második félidő közepére az U erőnlétileg is elfogyott, ezt észlelve nagyszebeniek átvették a mérkőzés irányítását, és a 67. percben Alhassan góljával növelték előnyüket. A vendégek második gólja mintha „felébresztette” volna az U játékosait, akik alig 4 perccel később Florin Ilie szépségdíjas góljával ismét életet leheltek a lelátókba. De az egyenlítő, győztes gól már nem jött meg, így a Nagyszebeni FC Hermannstadt 2-1-es győzelmével óriási lépést tett a feljutás felé. A nagyszebenieknek – 3 pontos előnyük birtokában - immár elég 1 pontot is szerezniük a Bukaresti Steaua ellen az utolsó fordulóban, ahhoz, hogy a Concordia Chiajnánál vendégeskedő Kolozsvári U egy győzelemmel se tudja megkaparintani a biztos feljutást jelentő második helyet. Mindkét találkozót vasárnap délután 16 órától rendezik. Mint korábban írtuk, az első biztos feljutó a Petrolul Ploiești csapata lett.

Az U számára rendkívül pikáns osztályozós párharc körvonalazódik a Bukaresti Dinamo ellen. Köztudott a két csapat közötti „testvériség”, a szurkolók rendszerint megtámogatják egymást a fő riválisnak számító Kolozsvári CFR, illetve FCSB ellen.

Labdarúgó Liga 2, felsőházi rájátszás, 9. forduló
Cluj Arena, 22 ezer néző
Kolozsvári U–Nagyszebeni FC Hermannstadt 1-2 (Ilie (71) ill. Paraschiv (14), Alhassan (67)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?