Bemutatta téli igazolásait az FK Csíkszereda

Öt új játékos leigazolását jelentette be hétfőn az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgó csapata. Az érkezők között vannak visszatérők, valamint egy örmény csatár is a keret tagja lett.

Hétfőn sajtótájékoztató keretében mutatták be az FK Csíkszereda új igazolásait. Mint Cseke Szilárd sportigazgató elmondta: öt játékossal erősítették meg a labdarúgó másodosztályú bajnokság tavaszi idényre készülő csapatot.

Hátvéd posztra érkezett Csiszér Balázs, az FK saját nevelésű játékosa, aki a Sepsi OSK csapatánál szerzett első osztályú tapasztalatokat. Szintén hazatért nevelőegyesületéhez a középső védőként számításba vehető Vita Daniel, ő 2018-ban került Csíkszeredából a Puskás Akadémiához. A nyárádszeredai születésű Moga Bogdan kapusposzton jelenthet erősítést. Tajti Balázs Magyarországon, a Gárdony csapatánál szerepelt legutóbb, de korábban másodosztályú csapatoknál is megfordult védő szerepkörben. Az utolsó érkező pedig a csatárposzton bevethető örmény Sargis Metoyan – sorolta Cseke Szilárd. Hozzátette: két, jelenleg kölcsönben játszó futballista is a csapattal készül, Berkeczi Csongor és Bartók Alpár is kiharcolhatja a helyét a keretben a téli felkészülés ideje alatt.A szerző felvételei

A sportigazgató megemlítette a távozó játékosokat is: Bor Dávid Békéscsabára igazolt, Rotar Bogdan kölcsönbe visszatért a Sellemberg csapatához, Ribánszky László sorsáról pedig csak annyit lehet tudni, hogy elhagyta a csapatot, ahogyan máshol folytatja a pályafutását a litván Rokas Krusnauskas is.

Szükséges a frissítés

Az FK Csíkszereda vezetőedzője, Suciu Valentin kifejtette: minden csapatnak szüksége van némi frissítésre, változásra a téli szünetek idején. Hozzátette, az érkező játékosok élvezik a szakvezetés bizalmát, megkapják a lehetőséget a bizonyításra.

A Maszol kérdésére Suciu Valentin elmondta: a csapat célja mindenekelőtt az első tavaszi találkozó megnyerése az FC Unirea Dej csapata ellen. „Remélem, a hátralévő négy hétben, ami maradt a rajtig, fel tudunk úgy készülni, hogy fizikailag, taktikailag is készen fogunk állni a bajnokság kezdésére és a sérülések is elkerülnek bennünket” – fogalmazott a szakember. A vezetőedző kiemelte: továbbra is cél a legjobb hat közé kerülés, ezzel a felsőházi rájátszás elérése, ám ez nem csupán az FK Csíkszeredán, hanem az ellenfelek eredményein is múlik majd.

Valentin Suciu beszámolt a felkészülés menetéről is. A tervek szerint szerdán a Székelyudvarhelyi FC ellen játszik edzőmérkőzést a csapat, majd pénteken törökországi edzőtáborozásra utaznak Antalyába, ezt követően a bajnoki rajtot megelőző időszakban ismét Csíkszeredában edz majd a csapat. A török edzőtáborban öt edzőmérkőzést szeretnének játszani. A bajnokság február 26-án folytatódik, a 17. fordulóval. Az FK Csíkszereda 16 fordulót követően a másodosztályú tabella hetedik helyét foglalja el, hátránya két pont az előtte álló Steaua és az ötödik helyezett FC Buzău-val szemben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?