Labdarúgó Liga 2: győzelemmel tért pihenőre az FK Csíkszereda

Az FK Csíkszereda győzelmével ért véget a labdarúgó másodosztályú bajnokságban lejátszott Temesvári Ripensia elleni mérkőzés. A diadallal a székelyföldiek megtartották az esélyüket a bajnoki felsőházba jutásra.

Temesváron zárta ezévi mérkőzéseinek sorát az FK Csíkszereda, a 16. fordulóban lejátszott összecsapásnak a Dan Pălinișanu Stadion adott otthont. A körülmények cseppet sem voltak ideálisnak nevezhetők, mély, felázott talajú játéktér fogadta a csapatokat az egy napja tartó esőzések nyomán. A sárdagasztásra hasonlító játék során kevés helyzetet dolgoztak ki a csapatok. Az első negyedóra végén Rogac kezezése nyomán büntetőhöz jutott az FK, amelyet az éppen a Ripensiától Csíkszeredába igazoló Claudiu Apro értékesített (0-1).

Igyekezett nagyobb sebességre kapcsolni a hazai gárda, a legnagyobb egyenlítési lehetőséget a 29. percben hagyták ki a bánságiak, Rogc gurított el a rövid sarok mellett. Három perccel később Gergely maradt a földön, miután Lalic könyökkel fejen találta. A játékvezető csak jóval az esetet követően szakította meg a játékot. A szünet előtt összejött az egyenlítés a Ripensiának. Egy, a sárban kiszámíthatatlanul megcsúszó labda a 16-oson belül Raul Vidrăsan elé került, aki öt méterről a kapu közepébe rúgta a játékszert (1-1).

A szünetben kettős cserére határozta el magát Valentin Suciu, a vendégek szakvezetője, Marvin Schieb és Szondi Botond helyett Soufiane Jebari és Rodrigo Hernando lépett pályára. Utóbbi jól szállt be a mérkőzésbe, a 64. percében az ő találatával vette át újra a vezetést az FK (1-2). A folytatásban nem alakulhatott ki igazán folyamatos játék az egyre rosszabb állapotú gyepen. A végén még szerzett egy lesgólt a Ripensia, ám az eredmény nem változott. Az FK két pontra közelítette meg a rájátszásért folytatott küzdelemben előtte álló Steauát és az FC Buzăut.

Labdarúgó Liga 2, 16. Forduló
Temesvári Ripensia – FK Csíkszereda 1-2 (1-1)
Temesvár, Dan Păltinișanu Stadion
Ripensia:
I. Rus - Sturzu, R. Rogac, Lalic, Gladun - Stoi, Vidrăsan (Val. Macrițchii 68.), Piftor (Mih. Ene 68.), Golda, Mitrov, Sokovic
FK Csíkszereda:
 Gyenge - Takács R., Gergely, Apro, Ivanovici P. (Bor 90 + 2.), Kovács L., Szondi (Jebari 46.), Csürös, Gál-Andrezly (Kelemen 78.), Jelena (Mészáros A. 88.), Schieb (Hernando 46.)
További eredmények:
Dési Unirea - Bukaresti Metaloglobus 1-0
Concordia Chiajna - FC Hermannstadt 0-0
Dunărea Călărași - Dacia Unirea Brăila 3-1
Unirea Slobozia - Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2-0
Sellenberki SK - Jászvásári Poli 0-0
Brassói FC - Konstancai Unirea 4-2
Astra Giurgiu - Temesvári SSU Poli 0-2
Bukaresti Steaua - FC Buzău 1-0
Kedden játsszák: Petrolul Ploiești - Kolozsvári U
Az élcsoport:
1. Petrolul Ploiești 39 pont
2. FC Hermannstadt 35 p.
3. Kolozsvári U 33 p.
4. Concordia Chiajna 32 p.
5. FC Buzău 28 p.
6. Bukaresti Steaua 28 p.
7. FK Csíkszereda 26 p.

(Borítókép: archív | fkcsikszereda.ro)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?