Liga 2: Folytatta jó bajnoki sorozatát az FK Csíkszereda

Továbbra is remekül teljesít a labdarúgó másodosztályú bajnokságban az FK Csíkszereda csapata. A bajnokság elején mutatott gyenge forma után magára talált a székelyföldi együttes és hetek óta megbízható teljesítményt nyújt. Szombaton hazai pályán a Viitorul Pandurii Târgu Jiu ellen arattak kétgólos győzelmet Valentin Suciu tanítványai.

Az előző fordulóhoz képest néhány helyen változtatni kényszerült a 14. forduló előtt a csíki szakvezetés: Csürös sérülés, Takács kiállítás, Bor pedig a sárga lapok miatt nem léphetett pályára. Helyettük bekerült a kezdőbe Aszalos, Ivanovici és Bara.

Jól kezdődött a mérkőzés szeredai szempontból, a 7. percben Szondi indítása után Jelenát akasztották a tizenhatoson belül, és a játékvezető büntetőt ítél. A tizenegyest Petre Ivanovici magabiztosan értékesítette (1-0). Néhány perc múlva érkezett a válasz. A 12. percben egy gyors vendégakció végén Rus kerül ziccerbe a jobboldalon, és Gyenge lábai között kapuba gurított (1-1). Tíz perccel a szünet előtt Kovács szerzett harcosan labdát a vendégek térfelén, majd lőtt nagy gólt Eftimie kapujába (2-1).

A jó iram a második félidőben is megmaradt, kitűnő meccset játszottak a csapatok. Számos hazai helyzet maradt kihasználatlanul, végül az utolsó percben Hernando zárta le a mérkőzést, a spanyol légiós a Kovácstól kapott kitűnő átadást értékesítette (3-1).

Labdarúgó Liga 2., 13. forduló
FK Csíkszereda – Viitorul Pandurii Tg. Jiu 3:1 (2:1)
Csíkszereda, nézők nélkül
Gólszerzők: Ivanovici (8. tizenegyesből), Kovács (35.), Hernando (90.) illetve Rus (12.)
Sárga lap: Bara (57.), Ivanovici (83.), Mészáros (90.) illetve Țegle, Trică (27.), Dulca (33.), Copaci (81.), Mitrica (82.)
FK Csíkszereda: Gyenge – Aszalos (Kelemen 57.), Gergely, Apró, Ivanovici, Bara, Kovács, Szondi (Jebari 57.), Gál-Andrezly (Marrone 87.), Jelena (Hernando 75.), Schieb (Mészáros 87.)
Viitorul Pandurii Tg. Jiu: Eftimie – Chelariu, Baican, Core, Copaci, Țegle, Acosta (Sveikauskas 80.), Vulpe, Dulca (Mitrică 70.), Gîrbiță (Dodoi 60.), Rus
További eredmények:
FC Buzău - Dési Unirea 1-0
Jászvásári Poli - Unirea Slobozia 3-1
Bukaresti Metaloglobus - Dacia Unirea Brăila 2-1
Konstancai Unirea - Temesvári Ripensia 0-2
Petrolul Ploiești - Dunărea Călărași 4-1
Temesvári SSU Poli - Sellenberki SK 1-1
FC Hermannstadt - Bukaresti Steaua 0-1
Később játsszák:
Kolozsvári U - Brassói FC
Concordia Chiajna - Astra Giurgiu
Az élcsoport:
1. Petrolul Ploiești 36 pont
2. FC Hermannstadt 28 pont
3. Kolozsvári U 27 pont
...
9. FK Csíkszereda 19 pont

(Borítókép: FK Csíkszereda | Pál Zoltán)

Kapcsolódók

Kimaradt?