Liga 2: csíki pontszerzés Bukarestben

Tovább folytatta jó sorozatát az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgócsapata. Valentin Suciu tanítványai egy ponttal távoztak a Bukaresti Metaloglobus elleni idegenben lejátszott mérkőzésről.

A Pantelimon negyedi műfüves pályán lépett pályára a Metaloglobus ellen az FK Csíkszereda csapata szombaton. Valentin Suciu vezetőedzőnek a sárga lapok miatt nélkülöznie kellett Takácsot és Barát, Takács helyét a kezdőben Aszalos vette át.

Az fkcsikszereda.ro beszámolója szerint az első húsz perc nem sok akciót hozott, főleg taktikai harc zajlott a pályán. A 22. percben Jebari kapáslövése a bal kapufán csattant. A félidő vége előtt Gyenge Szilárd két bravúrt is bemutatott, előbb Herea próbálta átemelni Gyenge felett a labdát, majd a kipattanóra érkezett Enache, de az ő lövését is hárította a kapus, így maradt a gólnélküli döntetlen a szünetre.

Szünet után Gergely helyett érkezett a sérüléséből visszatérő Apró, Schieb helyett pedig a fiatal Bărăbaș. Az 54. percben megszerezték a vezetést a székelyföldiek: Gál-Andrezly távoli lövése utat talált a kapuba (0–1). A 70. percben egy szögletet követően Csürösről szerencsétlenül pattant meg a labda, ezzel az öngóllal egyenlített a Metaloglobus (1–1). Az eredmény nem változott a hátralévő percekben.

Október 31-én a csíkiak szintén idegenben, Călărași-on játszanak.

Liga 2., 11. forduló:
FC Metaloglobus Bukarest–FK Csíkszereda 1–1 (0–0)
Bukarest, 100 néző
Gólszerzők: Csürös (öngól 70.), illetve Gál-Andrezly (54.)
Sárga lap: Caramalău (32.), Herea (61.), Borțoneanu (74.) illetve Gergely (8.), Kelemen (90+3)
FC Metaloglobus Bukarest: Nedelcovici – Grosu (Florescu 66.), Rauță, Cazan (Sin 66.), Caramalău, Sava, Pandele (Covalciuc 66.), Mihai (Lazăr 57.), Borțoneanu, Enache (Coman 82.), Herea
FK Csíkszereda: Gyenge – Aszalos (Ivanovici 71.), Kelemen, Gergely (Apró 46.), Bor, Csürös, Kovács (Szondi 81.), Jebari, Gál-Andrezly, Schieb (Bărăbaș 46.), Jelena (Krusnauskas 81.)
További eredmények:
Petrolul Ploiești–Bukaresti Steaua 2–0
FC Buzău–Unirea Slobozia 1–1
Astra Giurgiu–Dunărea Călărași 3–0
Konstancai Unirea–Dacia Unirea Brăila 2–0
Politehnica Iași–Viitorul Pandurii Târgu Jiu 1–3
FC Hermannstadt–Sellenberki SK 3–2
Temesvári Poli–Temesvári Ripensia 1–3
Később játsszák:
Kolozsvári U–Dési Unirea
Concordia Chiajna–Brassói FC
Az élen: 1. Petrolul 30 ponttal, 2. Hermannstadt 25, 3. Kolozsvári U 24 (10 meccs), ... 12. FK Csíkszereda 13 ponttal.

(Borítókép: fkcsikszereda.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?