Liga 2: megtört a jég – győzött az FK Csíkszereda

Első alkalommal hagyta el győztesen a gyepet az FK Csíkszereda a másodosztályú labdarúgó bajnokság 2021/2022-es szezonjában. A székelyföldiek az élcsoporthoz tartozó Kolozsvári Universtatea gárdáját győzték le két góllal hazai pályán hétfőn délután.

Ragyogó napsütésben, igazi labdarúgó-időben indult útjára a labda Csíkszeredában, ahol nagyszerűen előkészített pálya fogadta a csapatokat. A hazai nézők létszámára és hangulatára rányomta a bélyegét az FK sorozatban elszenvedett öt bajnoki veresége. Meglehetősen foghíjas lelátók előtt játszottak a felek, a csíki stadion pedig a szépszámú kolozsvári szurkolótól zengett. Hazai és vendég-drukkerből is jutott a kerítésen kívülre, többen a belépési szabályok miatt nem tudták a lelátóról követni az eseményeket.

Pedig volt mit nézni, a két gárda motiváltan ugrott egymásnak, szép támadások futottak mindkét oldalon. A helyzetekkel a vendégek gazdálkodtak jobban és a 25. percben, frissítő szünet után, Ribeiro révén megszerezték a vezetést (0-1). Nem esett össze a házigazda, a játékrész második felében inkább a piros-feketék akarata érvényesült. Az első negyvenöt percet jelző sípszó után mégis az U mehetett minimális előnnyel pihenőre.

Alig kezdődött el a második félidő, a frissen beállt Barabaș találatával egyenlített a Csíkszereda. A fiatal tehetség Gál-Andrezly átadását váltotta gólra (1-1). Nem elégedtek meg az egyenlítéssel a csíkiak, negyed órán belül a vezetést is átvették Valentin Suciu tanítványai. Ezúttal is Gál-Andrezly volt az előkészítő, a befejezést pedig Jebari vállalta magára, 2-1-re módosult az állás a 61. percben. Összekapta magát a Kolozsvár és megpróbált egyenlíteni, el is jutottak egy kapufáig, ám újabb gólt ismét a hazaiak értek el. Gál-Andrezly a harmadik gólpasszát jegyezhette a 85. percben, amikor a bombaformában játszó Jelena elé tálalt, aki nem hibázott (3-1).

Hosszú hetek óta tartó gól- és pont-ínséget követően javított őszi mérlegén az FK Csíkszereda és rögtön a 16. Helyre zárkózott a 20 csapatos mezőnyben. A székelyföldiek szombaton Temesváron, az SSU Poli ellen növelhetik pontjaik számát.

Labdarúgó Liga 2, 6. forduló
FK Csíkszereda – Universitatea Cluj 3-1 (0-1)
Csíkszereda, 700 néző
Gólszerzők: Marius Bărăbaș 48.p., Soufiane Jebari 61.p., Jelena Richárd 85.p., ill. Sergio Ribeiro 25.p.
FK Csíkszereda: Gyenge, Takacs, Kelemen, Vereguț (Bărăbaș 46.p.), Bor, Csürös, L. Kovács, Gál-Andrezly, Jebari (Szondi 90+4.p.), Schieb (P. Ivanovici 62.p.), Jelena (Bara 89.p.)
Kolozsvári Universitatea: Gorcea, Gîț, Gugu, Vomir, Mitrea, Ribeiro (Alb. Voinea 80.p.), Dican (Balgiu 63.p.), M. Ciobanu (Hofman 66.p.), Haită, Blejdea (Nic. Pîrvulescu 66.p.), Boiciuc

Korábbi eredmények:
Dunărea Călărași - Konstancai Unirea 1-1
Dacia Unirea Brăila - Concordia Chiajna 0-2
Temesvári Ripensia - Astra Giurgiu 2-1
Sellenberki SK - Brassói FC 2-1
Bukaresti Metaloglobus - Temesvári SSU Poli 4-1
Dési Unirea - Bukaresti Steaua 2-1
Unirea Slobozia Petrolul Ploiești 0-2
Jászvásári Poli - FC Buzău 0-1
Kedden játsszák:
Viitorul Pandurii Târgu Jiu - FC Hermannstadt
Az élcsoport:
1. Concordia Chiajna 16 p.
2. Petrolul Ploiești 15 p.
3. Bukaresti Steaua 13 p.

(Borítókép: fkcsikszereda.ro | Pál Zoltán)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?