Liga2: vereséggel kezdte a szezont az FK Csíkszereda

Egygólos vereséggel indult az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgócsapatának 2021/2022-es szezonja. A székelyföldiek szerdán este ellenséges hangulatban, a Bukaresti Steaua vendégeként léptek pályára és hiába játszottak mezőnyfölényben, vesztesen hagyták el a gyepet.

Az országos labdarúgó-térképre visszakapaszkodó Bukaresti Steaua elleni mérkőzéssel indult az FK Csíkszereda idénye. Valentin Suciu tanítványai a fővárosiak új stadionjában mutathatták meg, hogyan sikerült a nyái felkészülés. A kezdőrúgást Ana Maria Popescu olimpiai bajnok és világbajnok végezte el, aki a tokiói ötkarikás játékokon szerzett ezüstérmével a nyakában vonult be a pályára.

Az FK Csíkszereda honlapjának beszámolója szerint mintegy 3700 szurkoló volt jelen a mérkőzésen, akik petárdázással és magyarellenes bekiabálásokkal hívták fel magukra a figyelmet, emiatt késéssel is indult a találkozó. A tudósítás szerint a hangosbemondó hiába figyelmeztette az ultrákat, hatástalan volt.

Az első fél óra egyetlen igazi helyzete Kovács Lóránt előtt adódott, de lövése erőtlen volt. Szünet után bátrabb játékkal rukkolt elő a Csíkszereda. Több szögletet is kiharcoltak a piros-feketék, egy alkalommal csupán a gólvonalról tudtak tisztázni a bukarestiek.

Ahogy ez lenni szokott, a sok kihagyott lehetőség megbosszulta magát és a 79. percben a Steaua egy szögletet követően Chipirliu közeli lövésével vezetést szerzett. A hajrában hiába tett meg mindent az FK azért, hogy legalább egy pontot hazavigyen, ezen az estén semmi sem jött össze az erdélyieknek. Maradt az egy gólos vereség, ám a mutatott játék alapján szép szezon elé nézhetnek a piros-fekete szurkolók.

Labdarúgó Liga 2., 1. forduló
Bukaresti Steaua–FK Csíkszereda 1–0 (0–0)
Bukarest, Ghencea Stadion, 3700 néző
Gólszerző: Chipirliu (79.p.)
Steaua: Bălbărău – Călințaru, Wallace, Bactăr, Ilie – Zătreanu (Oroian, 46.), Bărbulescu, Zaharia (Răsdan, 46.), Ș. Pacionel (Mihăescu, 78.) – Buhăescu (Băjenaru, 59.), Huiban (Chipirliu, 59.)
FK Csíkszereda: Gyenge – Apro, Veregut (Gergely, 80.), Kelemen, Takács – Kovács, Csürös – Gál Andrezly (Hernando, 80.), Jebari (Bara, 80.), Pintér (Schieb, 46.) – Krusnauskas (Mészáros, 70.)

(Borítókép: fkcsikszereda.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?