Liga 2: a Steaua ellen kezd az FK Csíkszereda

Július 31-én veszi kezdetét  a labdarúgó másodosztály 2021/2022-es szezonja. Az Fk Csíkszereda csapata idegenben, a frissen feljutott Bukaresti Steaua ellen kezdi a bajnokságot.

Hétfőn a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) székházában kisorsolták a 2021-2022-es másodosztályú labdarúgó-bajnokság programját. Az FK Csíkszereda előző szezonban ötödik helyen végzett csapata az újonc Bukaresti Steaua otthonában lép pályára.

A szövetség honlapján közölt menetrend szerint a piros-feketék szezonkezdő fellépésén  július 31-én 11 órakor indul útjára a labda , de ez módosulhat a televíziós közvetítések miatt. A székelyföldiek a második fordulóban mutatkozhatnak be hazai környezetben, ellenfelük az első osztályból kiesett Astra Giurgiu együttese lesz.

A bajnokság lebonyolítása hasonló lesz a tavalyihoz, vagyis az alapszakaszban minden csapat egyszer játszik mindenkivel, majd ezt követően felsőházi és alsóházi rájátszással folytatódik az idény. A play-offban a legjobb hat csapat oda-visszavágó alapon játszik és az első két helyezett feljut az élvonalba, a harmadik és negyedik helyezett pótselejtezőn vívhatja ki az első osztályban való részvételt. Az alsóházi rájátszásban két csoportra osztják a csapatokat, így minden együttes még hat mérkőzést játszik a kiesés elkerüléséért.

Visszatérhetnek a szurkolók. A nézőtér 50 százalékát ismét a szurkolók foglalhatják el az új szezonban, amennyiben az adott városban a koronavírus fertőzöttségi ráta három ezrelék alatt van. A vendégcsapat szurkolói a jegyek 5 százalékára jogosultak. A maszk viselése továbbra is kötelező lesz a nézőtéren. A Román Labdarúgó Szövetség protokollja szerint a belépés történhet oltásigazolvánnyal, 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR teszttel, 24 óránál nem régebbi negatív gyorsteszttel, illetve a koronavíruson átesett személyek számára kiállított 180 napig érvényes igazolással.

(Borítókép: FK Csíkszereda)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?