Csúcson a csíkszeredai U19-es labdarúgók

Hatalmas sikert ért el az FK Csíkszereda U19-es csapata. A piros-fekete fiatalok a román bajnokság Elit Ligájának vasárnapi döntőjében 2-1 arányban jobbnak bizonyultak a Konstancai Viitorul csapatánál, és ezzel jogot szereztek az indulásra a korosztályos Bajnokok Ligájában, az UEFA Youth Leage-ben.

Történelmi tettet hajtott végre az FK Csíkszereda U19-es labdarúgócsapata már azzal, hogy bejutott a román bajnokság döntőjébe. Ha pedig ott voltak, nem akarták alább adni a csíki fiatalok, és a végső győzelmet is szerették volna megszerezni a Román Labdarúgó Szövetség mogoșoaiai központjában lejátszott fináléban.

Az FK Csíkszereda honlapjának beszámolója szerint a konstancai fiatalok kezdték jobban a zuhogó esőben lejátszott mérkőzést. A 14. percben meg is szerezte a vezetést a Viitorul csapata. Igaz, Andronache góljához kellett a szeredai védelem nagy hibája is. Az első félidő további részét is a Hagi Akadémia növendékei uralták, ám a piros-feketék védelme magabiztosan állta útját a próbálkozásoknak.

A második játékrészben ritmust váltott a Csíkszereda, és Bogdan Rotar, valamint a helyére beálló Botorok góljával megfordította az állást. Az FK Csíkszereda megnyerte az U19-es Elit Ligát, és ezzel kivívta a jogot, hogy az Ifjúsági Bajnokok Ligájában indulhasson. Külön öröm a csíki csapat számára, hogy a bajnokság legjobbjának az FK játékosát, Casiadi-Bakó Somát választották.

U19-es Elit Liga döntő: FK Csíkszereda – FC Viitorul 2:1 (0:1)
Gólszerzők: Rotar (59.), Botorok (79.), illetve Andronache (14.)

A győztes csapat: Albert Hunor – Vereguț Dániel, Gergely Botond, Casiadi-Bakó Soma, Suciu Toni (Finna László, 80.), Szabó Andor, Szondi Botond (Lázár Kristóf, 75.), Barabás Marius (Omar El-Sawy, 90.), Bujdosó Szilárd, Bogdan Rotar (Botorok János, 68.), Baga Szabolcs. Stáb: Demény Norbert (vezetőedző), Zöld Péter (másodedző), Antal Szilamér (erőnléti edző), Tiberiu Lung (kapusedző), dr. Bachner István (orvos), Gaál Angyal (fizioterapeuta), Gál Katalin (operatőr), Cseke Szilárd (sportigazgató), Eugen Pîrvulescu (menedzser) Dusinszki Zoltán (a Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója), Ráduly Róbert Kálmán (ügyvezető igazgató), Szondy Zoltán (elnök)

(Borítókép: FK Csíkszereda Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?