Labdarúgás: ötödik helyen zárt az FK Csíkszereda a másodosztályban

A csíki labdarúgás legjobb eredményét érte el és a labdarúgó másodosztály ötödik helyén zárta a 2020/2021-es szezont az FK Csíkszereda csapata. A piros-feketék kétgólos előnyt herdáltak el a bajnokság záró meccsén és 2-2-es döntetlent értek el hazai pályán a Temesvári ASU Politehnica ellen.

Az utolsó forduló sem volt tétnélküli a labdarúgó másodosztály felsőházi rájátszásában. Az eredmények kedvező alakulása esetén az is megtörténhetett volna, hogy az FK Csíkszereda az első osztályú tagságért játszhat osztályozót. Ehhez mindenképpen le kellett győzniük a székelyföldieknek a Temesvári Politehnica együttesét, és a már bajnok U Craiova 1948 csapatának hazai pályán szintén nyernie kellett volna a Dunărea Călărași ellenében.

Jól kezdett az FK, az első negyed óra egyértelműen a csíkiaké volt, majd kiegyenlítődött a játék. Az első fél óra elteltével megszerezték a vezetést a hazaiak, Schieb középtávolról lőtt szépen a vendégkapus mellett a hálóba (1-0). A félidő ráadásperceiben megduplázta az előnyét a Csíkszereda. Rotar szerzett harcosan vissza egy labdát és adott jó passzt Bauzának, aki nagy gólt lőtt a jobb alsó sarokba (2-0). Az argentin támadó így góllal köszönt el a csíki közönségtől, a következő szezontól a frissen első osztályba jutott U Craiova 1948 csapatát fogja erősíteni.

A második félidőben érthetetlenül visszaállt a hazai csapat, elképzelés és főleg tűz nélkül játszotak a szeredaiak. Ennek meg is lett az eredménye: a 71. Percben egy szerencsés góllal egyenlített a vendégcsapat, Kelemen ívelt a saját kapujába (2-1), öt perc elteltével pedig Mera fejesével már döntetlen állt az eredményjelzőn (2-2).A szerző felvétele.

A lefújásig nem változott az eredmény, így eldőlt, hogy az FK Csíkszereda az ötödik helyen zárta a másodosztály küzdelmeit, és a negyedik pozícióban végző Dunărea Călărași játszhat osztályozót a Liga 1-es tagságért a Nagyszebeni FC Hermannstadt csapatával. A másik osztályozós csapat a harmadik CS Mioveni, ők az FC Voluntari-ral fognak farkasszemet nézni. Az U Craiova 1948 és a Bukaresti Rapid feljutottak az első osztályba.

Liga2, felsőházi rájátszás, utolsó forduló
FK Csíkszereda – Temesvári ASU Politehnica 2–2
Csíkszereda, 300 néző
További eredmények:
SK Mioveni – Bukaresti Rapid 1–0
U Craiova 1948 – Dunărea Călăraşi 0–0
A bajnokság felsőházának végeredménye:
1. U Craiova 1948 54 pont
2. Rapid 49 p.
3. SK Mioveni 48 p.
4. Dunărea Călăraşi 44 p.
5. FK Csíkszereda 42 p.
6. Temesvári ASU Politehnica 41 p.

(Borítókép: a szerző felvétele)

Kapcsolódók

Kimaradt?