Liga 2: továbbra is nyeretlen a Csíkszereda a rájátszásban

A székelyföldi csapat 2-2-es döntetlent játszott a CS Mioveni együttesével.

A Liga 2 pénteki játéknapján az FK Csíkszereda a CS Mioveni gárdáját fogadta. A találkozón már az első percben veszélyben forgott mindkét kapu, de míg Mihai Isfan 18 méterről estében a fölé lőtt, a csíkiak 51 másodperc után betaláltak: Soufiane Jebari emelte be a védők mögé a labdát, amelyet a középen kilépő Casiadi-Bakó Soma a tizenegyespont környékéről a bal alsó sarokba helyezett. Az első fél órában hiába volt a Mioveni-nél többet a labda, helyzetek csak szeredai oldalon adódtak: Apró Claudiu és Bor Dávid szöglet utáni fejesei elkerülték a kaput, utóbbi szabadrúgása nyomán pedig a sorfalról ment fölé a labda.

A szünet előtt tíz percben viszont már a sérüléséből felépülő felvidéki hálóőrnek, Ribánszki Lászlónak volt bőven dolga, a tavaly még az FK színeiben játszó Veres Szilárd fejesét és a kiugró Isfan lövését is hárította, a kettő között viszont az ötösön belül kiejtette a lehulló labdát, amelyet Stefan Blanaru az üres kapuba sarkazott. 

A második félidő is Isfan-ziccerrel indult, de Ribánszkiban ismét elakadt a labda. A csíki gól pedig az 51. másodperc után most az 51. percben érkezett: Juan Bauza balról középre gurított labdáját Pintér Norbert gyenge, de hajszálpontos lövéssel küldte a bal alsó sarokba. Innen kezdve az FK-t már csak az előny megőrzése érdekelte, és játékosai olyan jól tömörültek saját kapujuk elé, hogy a Mioveni csak átlövésekkel próbálkozhatott. A 81. percben Mészáros András egy felezővonalnál elkövetett szabálytalanságért megkapta második a sárga lapját, és a vendégek a hosszabbításpercek kezdetén kihasználták az emberelőnyt: a csereként beálló Tiberiu Coman négy méterről, a labdát a földre lefejelve talált a jobb sarokba. A döntetlennel mindkét csapat elszalasztotta a felzárkózás lehetőségét: a Mioveni a közvetlen feljutást érő első két helyhez, a Csíkszereda pedig a még osztályozót jelentő negyedikhez.

A székelyföldi csapat a felsőház utolsó, 6. helyén áll 37 ponttal, s csütörtökön az éllovas U Craiova 1948 vendége lesz.

(Nyitókép: Facebook/FK Csíkszereda/Pál Zoltán)

Kapcsolódók

Kimaradt?