Liga 2: hazai vereséggel kezdte a rájátszást az FK Csíkszereda

Nem tudta kihasználni a helyzeteit és kikapott a másodosztályú labdarúgó bajnokság felsőházi rájátszásának első mérkőzésén az FK Csíkszereda. A vendég Bukaresti Rapid egyetlen komoly helyzetét gólra váltotta és mindhárom pontot elvitte Csíkszeredából.

Több pontatlansággal és játékmegszakítással kezdődött a mérkőzés. Negyedórányi játék után a Rapid egy jobb oldali szögletet követően Adrian Balan fejesével szerzett vezetést, a labda a bal kapufáról pattant a hálóba. A gól után átvették az irányítást és többet birtokolták a labdát a hazaiak, de a befejezéseknél Suciu Toni, Bauza, és Schieb sem volt elég pontos. A félidő vége előtt a Rapid növelhette volna előnyét, de Hlistei lövését Gyenge Szilárd bravúrral hárította.Fotó: Pál Zoltán | FK Csíkszereda

Szünet után látványos védelmi hibák maradtak kihasználatlanul, előbb a Rapid kapusa késett el a felszabadítással, lövésébe Bara lépett oda, de sajnos a labda mellé pattant. A folytatásban az FK védelme is elaludt, Kelemen ütközött a csíki kapussal és helyzetbe hozták Balant, szerencsére Apró még időben tudott javítani. Nem sokkal később a szünetben beállt Panoiu az oldalhálót találja el, majd a 65. percben Bauza ismét ziccerben rontott.

Az utolsó tíz percben is adódott lehetőségük a hazaiaknak az egyenlítésre, de Bor beadását a Rapid csapatkapitánya Dandea a gólvonalról rúgta kiA hosszabbítás perceiben még két szabadrúgáshoz jutott az FK, de Moldovan kapuja érintetlen maradt.

Liga 2., felsőházi rájátszás, 1. forduló
FK Csíkszereda – FC Rapid 0:1 (0:1)
Csíkszereda, zárt kapuk mögött
Gólszerző: Balan (16.)
FK Csíkszereda: Gyenge – Takács, Apró, Kelemen, Bor, Savin (Palmeș, 87. p.), Casiadi-Bakó (Rotar, 87. p.), Bara, Bauza (Pintér, 68. p.), Schieb, Suciu (Mészáros, 61. p.)
A felsőház állása: 1. Rapid 36 p., 2. U Craiova 36 p., 3. Calarasi 35 p., 4. Mioveni 34 p., 5. ASU Poli 33 p., 6. Csíkszereda 32 p.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?