Liga 2: győzelemmel kezdte a tavaszi szezont az FK Csíkszereda

Kétgólos sikerrel indította a tavaszi szezont az FK Csíkszereda labdarúgócsapata a másodosztályban. A székelyföldiek fél óra játék után már 2–0-ra vezettek, előnyüket taktikus játékkal tartották meg a mérkőzés végéig.

Télies körülmények fogadták a csapatokat Csíkszeredában, ám a pályafűtésnek köszönhetően kitűnő talajú játéktéren kezdődhetett a mérkőzés.

Nem voltak ilyen szerencsések a Liga 2 többi helyszínén. A tudósítások szerint Bákóban a helyi Aerostar és az Unirea Slobozia mérkőzésen fagyott és egyenetlen talajon léptek pályára. Ennél is rosszabbul jártak a csapatok a Máramaros megyei Lénárdfalván, ahol a Comuna Recea–Concordia Chiajna meccset késve tudták elkezdeni, és valóságos sártengerben játszották le, míg Slatinán a CSM Slatina – CS Mioveni összecsapást a játékvezető a 16. percben félbeszakította, miután az erős havazás nyomán a játéktér alkalmatlanná vált a futballra. A Liga 2 hivatalos honlapja szerint a pályát az előírt egy órás várakozási időn belől nem tudták rendbehozni, így a játékvezető lefújta a mérkőzést, amit a tervek szerint vasárnap 13 órakor játszanak újra.

Villámrajtot vett az FK Csíkszereda, a piros-feketék már a második percben megszerezték a vezetést: Bauza pontos beadása után Schieb közelről vágta a hálóba a labdát (1–0). A gólszerző az ünneplés közben Salvatore Marrone mezét mutatta fel, jobbulást kívánva kisebb sérüléssel  bajlódó csapattársának. Támadásban maradtak a vendéglátók, a Resicabánya negyed óra elteltével kezdett ébredezni és néhány szöglettel jelezték a vendégek, hogy ők is a pályán vannak. A 23. percben az addigi legnagyobb lehetőségük maradt ki: Apró lépett bele jól egy gólba tartó lövésbe. Öt perccel később Bresneni lőtt fölé.

A 30. percben érkezett a második hazai gól. Egy szögletrúgást követően támadásban maradt az FK, Casiadu Bakó Soma beíveléséből pedig Kelemen Dávid kitűnően fejelt a bal felső sarokba (2–0). A 35. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, miután a kapura törő Bust elütötte a kifutó Ribánszki. Astafei azonban a felső kapufára vágta a büntetőt, így szünetre maradt a kétgólos hazai előny.

A piros-feketék a resicabányaiak fölé kerekedtek | Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda

Vendégpróbálkozásokkal kezdődöt a második 45 perc, ám az első igazi lehetőség a Csíkszereda előtt adódott, amikor az 57. percben Casiadi szánta el magát lövésre mintegy húsz méterről, ám nem volt pontos és a kapu mellé szállt a labda. Jó iramú játék alakult ki, itt is ott is akadtak kisebb helyzetek. A 63. percben vendég sarokrúgást követően Salcianu fejjel veszélyeztetett, 3 minutummal később Bus lőtt fölé. A következő hazai akció során Jebari lövését tolta szögletre a vendégek hálóőre, a sarokrúgás után az újabb hazai próbálkozást blokkolta a vendégvédelem. Az utolsó tíz percre is maradt némi izgalom. Előbb Bus lövését tornázta ki a léc alól Ribánszki, majd Mészáros megpattanó lövésénél a vendégek kapusának kellett hárítania. Több gól azonban nem esett, az FK Csíkszereda győzelemmel kezdte a tavaszi idényt.

Labdarúgó Liga 2. alapszakasz
FK Csíkszereda–CSM Resița 2–0 (2–0)
Csíkszereda városi stadion zárt kapuk mögött
FK Csíkszereda: Ribánszki, Takacs, Apró, Kelemen, Bor, Csürös, Casiadi (Botorok 88. p.), Jebari (Savin 88. p.), Schieb (Pintér 90. p.), Bauza (Mészáros 73. p.), Bara
CSM Resița:Cobrea, Anca (Szijj 67. p.), Dudea, Salcianu, Sima, Bresneni (Visnakovs 67. p.), Chera (Ilie 67. p.) , Boboc, Popescu (Dulca 46. p.), Astafei (Matis 78. p.), Bus
Gólszerzők: Schieb (2. p .), Kelemen (30. p.)
Sárga lap: Dudea (29. p.), Boboc (36. p.), Acka (59. p.), Casiadi (69. p.)
További eredmények:
CSM Slatina–CS Mioveni a 16. percben 0–0-nál félbeszakadt.
Comuna Recea–Concordia Chiajna 0–0
Aerostar Bákó–Unirea Slobozia 0–2
Korábban játszották:
Temesvári ASU Politechnica–Gloria Buzău 2–0
Viitorul Pandurii Târgu Jiu–Kolozsvári Universitatea 1–2.
Az élen: 1. Craiova 1948 U. 30 pont/14 meccs, 2. Poli 27/15, 3. Viitorul Pandurii 25/14, 4. Rapid 25/13, 5. Csíkszereda 24/14.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?