Liga 2: a Bukaresti Rapid a második feljutó

Fotó: AgerpresHazai vereséggel „tette emlékezetessé” a labdarúgó Liga 1-be való feljutását a Bukaresti Rapid, amely már a FCU Craiova elleni 9. fordulós mérkőzés (1-3) előtt szurkolóival együtt ünnepelhetette a feljutás, mivel a Temesvári Poli 2-2-es döntetlent játszott a CS Mioveni ellen.

A labdarúgó Liga 2 felsőházi rájátszásának 9. fordulójában a 44 pontos CS Mioveni csapatának mindenképpen nyernie kellett volna Temesváron a helyi Poli ellen, ahhoz, hogy továbbra is versenyben maradjon a biztos feljutást jelentő második helyért.  Ezt a pozíciót a 49 pontos Bukaresti Rapid foglalta el a forduló előtt, a fővárosi vasutasok pár órával a temesvári mérkőzés lefújása után „saját jogon” is kiharcolhatták volna a feljutás a már biztos feljutó FCU 1948 Craiova ellen.

A rapidos múlttal rendelkező Dan Alexa által irányított Poli számára sem volt tét nélküli a temesvári Dan Paltinisanu Stadionban megrendezett mérkőzés, a Bega-partiak egy győzelemmel még versenyben maradhattak a második osztályozó helyért. A lilák a 16. percben Petre Ivanovic révén vezetéshez jutottak, de tíz perccel később a Kolozsvári CFR-nél pallérozódott Veres Szilárd egyenlíteni tudott a CS Mioveni számára. A második félidő hasonló forgatókönyv szerint alakult: a Poli ismét magához regadta a vezetést Ignea góljával, de Guilherme Garutti fejesgóljával a CS Mioveni másodszor is egyenlíteni tudott. A döntetlen egyik fél számára sem volt jó, a CS Mioveni elvesztette az egyenes feljutás, a Poli pedig az osztályozó lehetőségét vesztette el.

Kitörő örömmel fogadták viszont a Temesvárról érkező híreket Bufteán, ahol Bukaresti Rapid épp a már biztos feljutó FCU Craiova elleni mérkőzésre készült. A forduló előtt a tabella 2. helyén álló fővárosiaknak 5 pontos előnyük volt a CS Mioveni csapatával szemben, így két „golyójuk” is volt ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsák feljutásukat:

  • a Mioveni nem nyer Temesváron
  • pontot szereznek a FCU Craiova ellen

Mivel már az első feltétel teljesült, a fővárosi vasutasokat elkísérő kemény mag a mérkőzés előtt valóságos fiesztával ünnepelte meg azt, hogy a negyedik osztályba visszasorolt Rapid 7 év után visszajutott az élvonalba. Az ezt követő mérkőzés tétje sem volt elhanyagolható, hiszen a győztes a Liga 2 bajnokának nevezteti magát. A találkozó végül 3-1-es vendéggyőzelemmel ért véget, a FCU játékosa, Claudiu Balan mesterhármast ért el.

A 9. forduló egy másik, hétfői mérkőzésén az FK Csíkszeredai idegenben legyőzte 2-0-ra a közvetlenül előtte álló Dunărea Călărași csapatát, ezzel 2 pontra megközelítve a második osztályozós pozíciót elfoglaló ellenfelével szembeni hátrányát. A székelyföldieknek akkor van esélyük elcsípni az osztályozót, ha az utolsó fordulóban legyőzik hazai pályán a Temesvári Polit, a Calarasi pedig nem nyer a már bajnok Craiova vendégeként.

Labdarúgó 2. Liga, felsőházi rájátszás, a 9. forduló eredményei

  • Dunărea Călărași-FK Csíkszereda 0-2
  • Temesvári ASU-Poli CS Mioveni 2-2
  • Bukaresti Rapid-FC U Craiova 1948 1-3

A tabella
1. FC U Craiova 1948    53 pont
2. Bukaresti Rapid        49 pont
3. CS Mioveni                45 pont
4. Dunărea Călărași      43 pont
5. FK Csíkszereda         41 pont
6. Temesvári Poli          40 pont

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?