Liga2: öt forduló után is pont nélkül az FK Csíkszereda

Bár a gólképtelenségét megtörte, továbbra is pont nélkül áll a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban az FK Csíkszereda csapata. A székelyföldiek az ötödik forduló hétfői mérkőzésén Medgyesen szenvedtek háromgólos vereséget az FC Hermannstadt ellen.

A másodosztályú labdarúgó bajnokság ötödik fordulójában Medgyesen léptek pályára Valentin Suciu tanítványai. A Csíkszereda a bajnoki pontvadászat első négy mérkőzésén vereséget szenvedett és még egyetlen gólt sem tudott szerezni. A felzárkózás elkezdése nem ígérkezett könnyű feladatnak a dobogóközelben álló Hermannstadt ellen.

Ennek megfelelően már a 7. percben veszélyeztettek a „hazaiak”, Alhassan életerős lövése elkerülte a kaput. A folytatásban is a Hermannstadt volt a veszélyesebb, bár a félidő feléhez érve az FK is bemutatott valamit tudásából, egyik és másik oldalon is szükség volt néhány nagy mentésére. Hat perccel a félidő vége előtt már tehetetlennek bizonyult a csíki védelem, Petrescu lőtt a jó cselsorozat végén a hosszú felső sarokba (1–0).

A második játékrész is hazai lehetőségekkel indult, majd nem sokat váratott magára az újabb találat sem. Az 53. percben a fiatal Oroian áthámozta magát a Csíkszereda hétvédsorán és a hálóba gurította a labdát (2-ó–0). Húsz perc múlva érkezett az újabb Hermannstadt-gól, Popescu növelte háromra a különbséget (3–0). A lefújás előtt két perccel, szinte öt teljes mérkőzés gólnélkülisége után megszerezte a szépítő találatot az FK, Jelena volt eredményes (3–1). A slusszpoént Balaure gólja jelentette (4–1). Az FK Csíkszereda öt fordulót követően pont nélkül, mínusz tízes gólkülönbséggel a 19. pozíciót foglalja el a bajnoki táblázaton a húszcsapatos mezőnyben a többszörös pontlevonással sújtott Astra Giurgiu előtt.

Labdarúgó Liga 2., 5. forduló
Medgyes
FC Hermannstadt – FK Csíkszereda 4:1 (1:0)
Gólszerző: Petrescu (39.p.), Oroian (53.p.), Popescu (74.p.), Balaure (90.p.) illetve Jelena (88.p.)
Sárga lap: Petrescu (20.), Alhassan (71.) illetve Ivanovici (28.), Bara (62.), Hernando (75.)
FC Hermannstadt: Pop – Pantea (Tomșa 78.), Bejan, Stoica, Opruț (Issah 78.) – Alhassan – Sota, Petrescu (Lungu 63.) – Balaure, Oroian (Popescu 63.) – Buhăcianu (Plazonja 46.)
FK Csíkszereda: Gyenge – Takács, Kelemen, Vereguț, Bor (Jelena 51.) – Gál-Andrezly, Casiadi – Bara, Ivanovici (Rotar 82.), Schieb (Hernando 75.) – Krusnauskas

(Borítókép: Szép Zoltán)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?