Liga 2: idegenben jobban megy az FK Csíkszeredának

A nyáron alakult – az élvonalbelivé fuzionált Farult helyét átvevő – Konstancai Unirea ellen lépett pályára az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgócsapata szombaton. A székelyföldiek húsz perc után már két találattal vezettek, az előnyből végül egyet megőriztek a végéig. és begyűjtötték idénybeli harmadik bajnoki győzelmüket.

Érdekes története van az FK Csíkszereda szombati ellenfelének. A dobrudzsai klub azután jött létre, hogy a Konstancai Farul és a Viitorul egyesült, így a Farul második ligás helyét vette át a nyáron alakult FC Unirea, amely a Bukaresti Steaua több fiatal játékosát is foglalkoztatja.

Jól kezdte a Konstancától 15 kilométerre fekvő Techirgiol város Sparta nevű stadionjában lejátszott találkozót az FK. Már a 19. percben 2–0-s vendégvezetést mutatott az eredményjelző, miután Marvin Schieb kétszer is betalált. A csatár előbb fejjel, majd lábbal volt eredményes, az előkészítés mindkétszer Gál-Andrezly érdeme volt.

A kétgólos vezetés tudatában láthatóan visszavett a tempóból az FK, és átengedte a terepet a házigazdáknak. Hosszú ideig nem változott sem az eredmény, sem a játék képe, ám a félidő ráadásában szépített az Unirea. Egy szöglet utáni kavarodást követően Ardelean lövése egy védőn megpattanva hullott a bal felső sarokba (1–2).

A szünet után sem változott sokat a játék képe, az FK őrizte az előnyét, ám támadásban nem sokat mutatott. Az utolsó negyed órára elfáradtak a házigazdák, és több gólszerzési lehetőség is adódott a vendégek előtt, ám az eredmény már nem változott. Az FK Csíkszereda idénybeli harmadik győzelmével kapaszkodik a másodosztály középmezőnyéhez.

Labdarúgó Liga 2, 9. forduló
Unirea Constanța–FK Csíkszereda  1–2 (1–2)
Sparta stadion, Techirghiol
FC Unirea Konstanca: Popescu – Cireșoiu (Truca 54.), Gogor (Niță 34.), Tălmaciu, Carabela, Ciuciulete, Nicola, Ardelean, Șuteu, Serbănescu (Chiritoiu 54.), Tudor
FK Csíkszereda: Gyenge – Takács, Kelemen, Gergely, Bor – Csürös, Kovács, Jebari (Bara 79.), Gál-Andrezly (Ivanovici 89.) – Schieb (Hernando 89.), Jelena (Krusnauskas 73.)
Gólszerző: Ardelean (45+1), illetve Schieb (8., 19.)
Sárga lap: Truca (66.), illetve Bor (41.), Csürös (76.), Gergely (90+3)
További eredmények:
Politehnica Iași–Metaloglobus 0–1
Astra–FC Brassó 2–0
FC Buzău–Viitorul Pandurii Târgu Jiu 1–1
FC Hermannstadt–Ripensia 2–2
Concordia Chiajna–Dési Unirea 1–0
Később játsszák:
Bukaresti Steaua–Dunărea Călărasi
Petrolul Ploiești–Sellenberki CS Comunal
Temesvári Politehnica–Dacia Unirea Brăila
Kolozsvári Universitatea–Unirea Slobozia

(Borítókép: fkcsikszereda.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?